Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-10-2020 10:38   Güncelleme : 29-10-2020 10:38

Samsun İyi Parti Kucaklaşamadı!

Samsun İYİ Parti önceki dönem il başkanı Ömer Süslü, GİK üyesi seçilmesini kutlamak için Samsun Yelken Kulüp’te bir resepsiyon verdi.

Samsun İyi Parti Kucaklaşamadı!

Resepsiyonun perde arkasında İl kongresinden beri devam eden kavganın ayak sesleri hissedildi.

Bilindi gibi İYİ Parti Genel Merkez kongresi 5 aday ile yapılmış ve Ömer Süslü’nün önceki başkan Recep Güleroğlu’nu desteklemişti.

Ancak Ömer Süslü’nün desteğine rağmen Hasan Aksoy kongreyi farklı bir şekilde kazanmıştı.

Ömer süslünün genel merkezdeki hamisi olarak bilinen Musavat Dervişoğlu ise bu kaybın telafisi için yakın zamanda yapılan genel merkez kongresinde Ömer Süslü’nün GİK üyesi seçilmesini sağlamıştı.

İYİ Parti Grup başkan vekili Musavat Dervişoğlu bu hamleyle hem il yönetiminin GİK üyesi olarak önerdiği ve kendisi tarafından sevilmeyen Hüseyin Acar’ı saf dışı bırakmış ve hem de kendisine yakın ekibin kaybettiği kongrenin rövanşını almış oldu.

İYİ Parti GİK üyesi Ömer Süslü’nün resepsiyonu ise bu rövanşın perçinlenmesi için yapılan bir organizasyon olarak değerlendirildi.

Organizyon yapılırken il başkanı Hasan Aksoy’a sorulmadığı ve kendisine emri vaki yapıldığı resepsiyona katılması durumunda Ömer Süslüye biat etmiş olarak değerlendirilecekti.

Katılmaması durumunda ise resepsiyona genel merkezden katılan İYİ Parti Genel Merkez yöneticilerinden TBMM Kâtibi Enes Kaplan, Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu,  Genel Başkan Yardımcısı Edirne Milletvekili Tolga Akalın, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de katıldıkları programa katılmayarak genel merkeze isyan bayrağı çektiği değerlendirilmesinin yapılması hedeflenmişti.

Bu sayede her hâlükârda Hasan Aksoy’un kaybedeceği siyasi manevranın yapıldığı kulislerde konuşuyordu.

Diğer yandan Hasan Aksoy ve ekibinin bu manevraya cevabı da hazırdı Kandil münasebetiyle eğlence programına katılmayacaklarını belirleterek topu göğüslerinde yumuşattılar.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy bu tavrına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Samsun Milletvekili Bedri Yasar ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da katılmayarak Başkanın yanında olduklarını gösterdiler.

Programa Atakum, Canik, Alacam ilçe başkanları haricinde katılan ilçe başkanı olmadı.

Bu duruma Ömer Süslü’nün moralinin bozulduğu öğrenildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN