Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-12-2019 09:10   Güncelleme : 27-12-2019 09:10

Samsun Milletvekili Erhan Usta: Davutoğlu ve Babacan’ın partilerinden teklif aldım!

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’ya yeni kurulan partilerden partilerine geçmesi yönünde ciddi teklifler geldi.

Samsun Milletvekili Erhan Usta: Davutoğlu ve Babacan’ın partilerinden teklif aldım!

Devlet Planlama Teşkilatında Müsteşar Yardımcısı görevini yürüten ve 3 Dönem MHP'de Milletvekilliği görevini yürüten, Türkiye’nin sayılı Ekonomistleri arasında gösterilen Erhan Usta’ya Babacan’ın kuracağı ve Davutoğlu’nun kurduğu partilerden teklifler geldi.

MHP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttüğü esnada Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili Meclis Araştırma Önergesine grubu adına olumlu oy kullandığı için Grup Başkanvekilliği görevinden alınan ve devamında Samsun’da Yerel Seçimlerde Dönemin Ak Parti Samsun İl Başkanına Milliyetçi Camia hakkında söylemleri nedeniyle verdiği sert açıklamalar sebebiyle partisinden ihraç edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın Ali Babacan’ın kuracağı partide Genel Başkan Yardımcısı görevine adı geçmişti.

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştu. Seçimlerde bağımsız olarak tarihi bir oy aldı ve Türk siyasetinde dikkatleri üzerine topladı.

Ekonomik kalkınma ve özgürlükler odaklı bir parti hazırlığında olan Babacan’la, Bakanlığı döneminde uzun süreler çalışan Usta’nın arkasında 6 milyona yakın EYT mağduru ve MHP camiasının hakkını savunduğuna inanan ülkücü bir kitle var.

Destekçileriyle Türk siyasetine tek başına dahi yön vermeye gücü olan Usta'nın hangi tarafta yer alacağı Türkiye'nin siyasi geleceğinde büyük öneme sahip.

25 Mayıs Gazetesi

adminadmin