Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2018 13:58   Güncelleme : 30-06-2018 13:58

Samsun Milli Eğitim’de kaos büyüyor!

​Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı olup gidince müdürlükte adeta cadı kazanları kaynatılmaya başlatıldı.

Samsun Milli Eğitim’de kaos büyüyor!

Coşkun Esen’in yokluğunu fırsat ve ganimet olarak değerlendiren iki Milli Eğitim Müdür Yardımcısından birisi yöneticilik sınavına giren kızına 95 puan verdi.

Bunun yanında kendilerini idarecilikte ispatlamış birçok ödül almış kişiye ise büyük bir haksızlık yapılarak çok düşük puanlar verildi.

İş bununla da bitmedi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hükûmete sanal âlem üzerinden hakaretler yağdıran kişiye de 95 puan verildi.

KİM BU İKİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI

Milli Eğitim Müdürünün aday adayı olup gitmesini fırsat bilen iki il müdür yardımcısının sahsı meseleleri ve kişisel çıkarlarına göre hareket ederek Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yönetilemez haline getirdi. 

Bu iki ismin iktidara yakın kimseler yerine kendilerine yakın akraba eş dostlarına ya da kendi hesaplaşmalarıyla yüksek puan verdikleri iddia ediliyor..

Samsun Milli Eğitim Müdür yardımcısı bir isimin 3 yıllık öğretmen olan kızını yönetici yapabilmek için kendi komisyonuna aldırarak 95 puan vermesi Samsun’da eğitimdeki kaosu büyüten bir adım olarak değerlendiriliyor.

İktidara yakın isimlerin elenmesi ise ayrı bir facia olarak değerlendirilirken bir milli eğitim müdür yardımcısının da sırf kendi hemşerisi diye Erdoğan’a hakaret eden bir isme 95 puan vermesi akıllara durgunluk veriyor.

EĞİTİM BİR SEN İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in AK Parti Sinop Milletvekili olarak listeye giremeyince Samsun’a geldiğinde durumdan haberdar oldu.

İki Milli Eğitim Müdür Yardımcısını görevden alacağı ya da yetkilerini kısıtlayacağı öğrenildi.

Son olarak mülakatlarda Eğitim Bir Sendikasına üvey evlat muamelesi yapılmasının hesabını bakanlık nezdince sormaya hazırlanan Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Milli Eğitim Bakanı ile görüşmek için dosya hazırlığı yaptığı öğrenildi.

adminadmin