Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-09-2020 14:32   Güncelleme : 05-09-2020 15:12

Samsun Rotary Kulüpleri Nihayet Gün Yüzüne Çıktı

Samsun'da faaliyet gösteren Rotary Kulüpleri alışılmışın dışında bir şekilde kahvaltılı basın toplantısı düzenlediler.

Samsun Rotary Kulüpleri Nihayet Gün Yüzüne Çıktı

Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı'nın evsahipliği yaptığı ve North Point Otel'de düzenlenen basın toplantısına yine alışılmış dışında olmak üzere Samsun'da faaliyet gösteren Samsun, Atakum, Samsun Karadeniz, İlkadım, Canik ve Bafra Kızılırmak Rotary Kulüp dönem başkanları katıldı.

Toplantıda Rotary Kulüplerin tarihçesini ve Dünyada ve  Türkiye'de bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatıldı. Basın mensuplarının sorularına cevap verildi.

Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı, toplantıda Rotary Kulüplerin tarihçesini ve Dünyada ve  Türkiye'de bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Serhan Antalyalı, Rotary Kulüpleri'nin  masonlukla ilgilerinin kesinlikle olmadığını açıkladı.

Antalyalı tanıtım toplantısında şunları söyledi:

" 1905 yılında kurulan ve dünya üzerinde hizmet kulüplerinin ilki olan Rotary'nin kısa tarifi şöyledir: 'Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin  kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşudur.

Rotary Birleşmiş Milletler'de temsili olan tek ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bugün 1 milyon 200 bin üyesi ile gelir dağılımındaki eşitsizlik, hastalıkların önlenmesi, anne çocuk sağlığı, barış ve anlaşmazlıkların çözümü, temiz su ve hijyen konularında projeler üretip daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için çaba harcamaktadır. UNİCEF'in kurulmasına Rotary öncülük etmiştir.Çocuk felci dünyada Rotary'nin çabaları sonucunda yüzde 99 oranında yeryüzünden silinmiştir.

Rotary kulüplerine herkes üye olabilir. Rotary Kulüpleri Dernekler Kanunu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürür. Türk vatandaşı olup, Milli Değerlerine bağlı, ülkesinin gelişmesi ve modernleşmesi için çaba sarf etme isteğine sahip, Atatürk ilkelerine bağlı, bağımsız ve modern bir Türkiye için çaba gösterir.

Türkiye'de 38 ilde 240 kulüp, 6 bin üyesi ile hizmet vermektedir. Bizim bölgemiz olan 2430. Rotary Kulüp Bölgeleri arasında Bölge Dünyanın en büyük bölgesidir.

Samsun'da 7 adet Rotary Kulüp bulunmaktadır. Bu Kulüpler Samsun'un İlçe ve mahallelerinde çok önemli projeler hayata geçirmişler ve projelere devam etmektedirler. Projelerin finansmanları kulüplerimiz tarafından bilim şenliği, uçurtma şenliği, konserler, tiyatro gösteriler,, panayırlar gibi birçok gelir getirici projeler yapılarak sağlanmaktadır."

Serhan Antalyalı'nın konuşmasının ardından sözalan Samsun Rotary Kulüp Dönem Başkanı Ümit Eminoğlu, Atakum Rotary Kulüp Başkanı Hüsnü Karaaslan, Samsun Karadeniz Rotary Kulüp Başkanı Merve Kaynar, İlkadım Rotary Kulüp Başkanı Kemal Şentürk, Canik Rotary Kulüp Başkanı Serdar Öğe, Bafra Kızılırmak Rotary Kuküp Başkanı Münevver Uğurlu Samsun'da ve bölgede yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kaynak: samsunnoktahaber

Recep YAZGANRecep YAZGAN