Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-04-2021 06:15   Güncelleme : 09-04-2021 06:15

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü’nde Akasyamhaber’e Erişim Engellendi!

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç sözde Akasyamhaber’e bilgi sızdıran kişi veya kişileri tespit etmek için önce sitemize İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçelerde erişimini engelledi.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü’nde Akasyamhaber’e Erişim Engellendi!

Ardından da büyük bir operasyona girişerek bütün kurumlardaki modem geçmişinden Akasyamhaber’e erişim yapılan İP adreslerini tespit etmeye çalıştı.

İl Müdürü Muhammet Ali Oruç bunları yapmaya çalışırken ‘içeriden’ bilgi akışı devam ediyordu.

 

ÖNCE VALİLİĞE SONRA CİMER’E ŞİKAYET ETTİK

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’u hukuk dışı yollardan çekmiş olduğu bu operasyon hakkında önce Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı’ya ardından da CİMER’e şikayet hakkımızı kullandık.

Oruç ile hukuki mücadele hakkımızı da saklı tutuyoruz.

 

ERİŞİM POLİTİKALARINA UYGUN DEĞİLMİŞ

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü hakkında yaptığımız haberlerde Oruç için bardağı taşıran ‘Geçici Görevlendirme’ haberleri oldu.

‘Bu bilgiler doğru mu’ diye sormak yerine Oruç her zamanki gibi ‘Bu bilgileri kim sızdırıyor’ sorusuna cevap aramak için düğmeye bastı.

Akasyamhaber’in devlete bağlı bütün sağlık kurumlarda erişimini engelledi.

Akasyamheber sitesine erişmeye çalışanların önüne, “Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bilgi güvenliği politikaları gereğince internet erişim politikalarına uygun olmayan bir web sitesine erişim yapmaya çalıştığınız için sayfa engellenmiştir. Hakkınızda doğabilecek yasal işlemlere maruz kalmamanız için aynı web sitesine tekrar erişmeye çalışmayın.” Şeklinde bir ekran gelmeye başladı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN