Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-03-2018 11:20   Güncelleme : 15-03-2018 11:20

Samsun Sağlık Müdürlüğü’nde Erasmus Projesi

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus artı Avrupa Birliği projesinin dil kursu ve kültür hazırlığı çalışmalarına başladı.

Samsun Sağlık Müdürlüğü’nde Erasmus Projesi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yurtdışı halk sağlığı hizmetlerinin Avrupa standartlarında etkili ve verimli sunulmasını hedefleyen Erasmus artı Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesinin dil kursu ve kültür hazırlığı çalışmalarına başlandı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hatice Öz’ün katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında, öğrencilere ve katılımcılara Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Biriminden Proje Yürütücüsü Hemşire Seda Hakyemez tarafından “Proje ve Proje Süreci”, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ümit Koyuncu tarafından “Macaristan’ın Kültürel Yapısı” hakkında sunum yapıldı. Toplantıda ayrıca proje katılımcılarına İlkadım Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda Ladik Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Vildan Bulut tarafından verilecek dil kursları hakkında da bilgi verildi.

06 Mayıs – 19 Mayıs 2018 tarihleri arasında yürütülecek ve Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleştirilecek Erasmus artı projesi hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr. Muhammet Ali Oruç, proje kapsamında Atatürk, İbni Sina ve Darüşşifa Mesleki Teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerin Macaristan’da staj göreceklerini, projeye katılan sağlık çalışanlarının ise halk sağlığı eğitici eğitiminden faydalanarak halk sağlığı eğitim faaliyetlerinde deneyimlerini artıracaklarını söyledi.

Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu kapsamındaki çalışmaların sağlık sektörünün gelişimi ve yerli menşeili tıbbı malzemelerin kullanılabilmesi için büyük önemi olduğunu bildiklerini belirten Sağlık Müdürü Oruç, sağlık müdürlüğüyle bu alanda ortak çalışma yürütmek isteyen tüm kurum ve kişilere kapılarının daima açık olduğunu ifade etti.

 

 

adminadmin