Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2018 15:28   Güncelleme : 14-12-2018 15:28

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinden 2. Yüz Günlük Eylem Planı

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinden  2. Yüz Günlük Eylem Planı

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ikinci yüz günlük eylem planında yapılması öngörülen çalışmalardan biri olan “Fuat Sezgin Yılı Bilim Etkinlikleri” kapsamında çalışmalar düzenlemeye başladı. İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri hazırladıkları sunumları İlkadım ilçesindeki liseleri gezerek gençlerin Fuat Sezgin'i tanımalarını sağlıyorlar. Öğrencilerimiz, tarih öğretmeni Azime Ardal Sarı’nın rehberliğinde gerçekleştirilen sunumlarda Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı, bilime olan katkısı, Müslüman ve Türk bilim adamlarının bilim tarihine yaptıkları katkıyı gençlere aktarıyorlar.

Öğrenciler bu etkinlik sayesinde Fuat Sezgin’i kendi yaşıtlarından dinleyerek daha yakından tanıma şansı yakaladıklarını, Türk ve Müslüman bilim adamlarının dünya medeniyetine olan katkılarının ne kadar büyük olduğunu bu sayede öğrendiklerini söylediler.

İbrahim Tanrıvedi Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürü Hamza Sofuoğlu İlkadım Gençlik Merkezi ile işbirliği halinde hazırladıkları Fuat Sezgin Yılı Bilim Etkinlikleri Projesiyle öncelikli olarak İlkadım ilçesinde okuyan öğrencilerin Fuat Sezgin’i daha yakından tanımalarını amaçladıklarını sonrasında diğer ilçelerdeki okullarda da sunumlarının olacağını söyledi.

 

adminadmin