Eğitim
Giriş Tarihi : 01-09-2014 21:15   Güncelleme : 01-09-2014 21:15

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi'nin Eğitim Kalitesi Neden Düşüyor!

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi dört yıl içinde 30 puan birden kaybetti.. Okul 455 puandan 426 puana geriledi..

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi'nin Eğitim Kalitesi Neden Düşüyor!

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi dört yıl içinde 30 puan birden kaybetti.. Okul 455 puandan 426 puana geriledi..

Bu yıl Ekim ayı sonunda açıklanacak olan 2014 yılı okula yerleştirme taban ve tavan  puanlarının daha da düşeceği belirtiliyor..

Öte yandan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Müdiresi, Müdür Baş Muavini ve Yurt sorumlusu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayetlerde inanılmaz iddialar yer alıyor..

İddialara göre, Sosyal Bilimler Lisesi’nin eski Fen Lisesi’nin müçtemilatında bulunan yurdunda öğrenciliğe yakışmayacak davranışlara göz yumulmasının yanı sıra, yurt dahilinde uyuşturucu ve alkol kullanan öğrenciler kınama cezası gibi komik cezalar verilerek adeta bu tür şeylere özendiriliyor..

Sosyal Bilimler Lisesi’nin yurdunda tam olarak neler yaşandığı okul idarecileri tarafından hiçbir zaman kontrol edilmiyor, Yurt Muavini öğrencilerin yurtta kaldığı zamanlarda yurt sorumlularıyla birlikte öğrencileri kontrol etmek için yurda uğramıyor, öğrencileri ve yurt sorumlularını başıboş bırakıyor..

Böylece yaşam tarzına müdahale edilmemiş oluyor ve öğrenciler etüd ve istirahat saatlerinde yurt içerinde yapılmaması yönetmeliklerce belirlenen her türlü kötü alışkanlıkları kişisel yaşam tarzı anlayışıyla serbest bir biçimde hayata geçiriyor..

PARALEL İŞİ Mİ?

Öte yandan haber merkezimize gelen bir başka iddia ise, Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nin müdiresinin, İlkadım eski Kaymakamı tarafından soruşturma sonucu görevden alınmak istenmesine rağmen, soruşturma dosyaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki paralelci Teftiş Kurulu tarafından incelenerek en hafif ceza ile kurtulması sağlandığı yönünde..

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün en gözde okulu olan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, çok değil bundan beş sene önce Türkiye’nin tanınmış sosyoloji ve edebiyat alanındaki saygın isimleriyle ropörtajlar yaparak süreli ve süresiz yayınlar hazırlıyor, Uluslararası konferans ve panellere imza atıyorlardı..

Öğrencilere temizlik yaptırılıyor iddiaları manşetlere taşınarak okulun kaliteli eğitimci kadrosu dağıtıldı.. Şehre gelen kalem erbabının uğrak yeri olan okulun geldiği noktada suçu kim üzerine alınır bilinmez ama durumun vehameti son pişmanlık fayda etmiyor aşamasında.. 

 

adminadmin