Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-10-2022 11:08   Güncelleme : 08-10-2022 14:53

Samsun TSO İle Borsa Seçimlerinde Değişim Rüzgarları Mı Esecek Mi!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası’nın Kasım ayında seçime gitmesi belirtilirken Samsun TSO ve Samsun TB’den kesin bir tarih henüz açıklanmadı.

Samsun TSO İle Borsa Seçimlerinde Değişim Rüzgarları Mı Esecek Mi!

Samsun’da Bafra ve Çarşamba’daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalardaki seçimlerin tamamlanmasının ardından gözler Samsun Samsun Ticaret Odası ve Samsun Ticaret Borsası seçimlerine çevrildi.
DEĞİŞİM RÜZGARLARI
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerde başkanların kendi gruplarında çıkamamaları ve destekledikleri gruplardaki adayların seçimi kaybetmesi “Samsun’da TSO seçimlerinde değişim rüzgarları mı esiyor?” sorusunu akla getiriyor. Bafra TSO’da 2 dönemdir başkanlık yapan Göksel Başar ile Çarşamba TSO’da uzun dönemdir başkanlık yapan Ahmet Yılmaz’ın oda seçimleri için yarışılan gruplardaki fark yiyerek seçim kaybetmeleri gözlerin 3 dönemdir başkan seçilen Samsun TSO başkanı Salih Zeki Murzioğlu’na ve Samsun TB başkanı Sinan Çakır’a çevrilmesine neden oldu.
Samsun’un en büyük 2 ilçesi olan Bafra ve Çarşamba’da Sanayi ve Ticaret Odalarında büyük farklarla değişim olmasına rağmen Ticaret Borsalarında değişim olmaması ise dikkat çekici bir durum.
Salih Zeki Murzioğlu ilk kez 2009 yılındaki TSO seçimlerinde yönetiminde olduğu Adnan Sakoğlu’na karşı kazanmış, 2013 ve 2018 seçimlerinde de yeniden başkan olmayı başarmıştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB ile bağlı oda ve borsaların seçimleri 4 yılda bir yargı gözetiminde yapılıyor.
TOBB ile oda ve borsaların organlarının seçim tarihleri, Bakanlar Kurulu tarafından bir yılı geçmemek üzere de ertelenebiliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN