Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-07-2019 09:05   Güncelleme : 04-07-2019 09:05

Samsun Üniversitesi Uluslararası Alanda İlk Başarısını ‘En İyi Takım Ruhu’ İle Elde Etti

​Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve ABD’de düzenlenen üniversitelerarası IREC yarışmasında ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülünü alan roket takımını kabul etti.

Samsun Üniversitesi Uluslararası Alanda İlk Başarısını ‘En İyi Takım Ruhu’ İle Elde Etti

Ziyarette Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Dr. Melahat Cihan yaptığı konuşmasında, "22 Haziran 2019 tarihinde Amerika’da düzenlenen üniversitelerarası IREC yarışmasında 102 takım arasından ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülünü kazandık. Roketimiz 3,30 metre uzunluğunda ve 30 bin fite çıkabilme özelliğine sahip. Takımımızla birlikte başarılı bir fırlatma gerçekleştirdik.” dedi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın yaptığı konuşmasında, “Buradaki gençleri entegre etmek suretiyle havacılık ve savunma sanayisinde Samsun'u söz sahibi hale getirmeye çalışıyoruz. Bu şekilde hem şehrimize hem de ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Samsun Üniversitesinin uluslararası alanda ilk başarısını görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, "Türkiye’den Amerika’ya gitmek ve oradan ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülünü almak Türkiye, Samsun ve Üniversitemiz için büyük bir onurdur. Yılmadan çalışarak büyük başarı elde etmişlerdir.  Türkiye'nin savunma sanayisinin bu bilimsel çalışmalarla çok daha iyi yerlere gelmesini temenni ediyoruz. Türkiye'nin 2023 ve 2053 gibi büyük hedefleri var. Bu anlamda arkadaşlarımız bizlere umut veriyor. Bu çalışmaları yapan arkadaşlar ileride büyük projelerde yer alacaklarını umut ediyorum. Hem kendileri, hem de ülkemiz için güzel sonuçlar ortaya koyacaklardır. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Kaymak, ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülünü alarak başarı gösteren roket takımını teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

 

adminadmin