Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2022 17:10   Güncelleme : 06-10-2022 17:10

Samsun Valiliği İle Samsun Büyükşehir Belediyesi Arasında Beton Kaplama Yol Yapim Protokolü

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) İle Samsun Büyükşehir Belediyesi Arasında Beton Kaplama Yol Yapım İşi Ortak Hizmet Protokolü İmzalandı

Samsun Valiliği İle Samsun Büyükşehir Belediyesi Arasında Beton Kaplama Yol Yapim Protokolü

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında Havza, Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerimizde yürütülecek olan beton kaplama yol yapım işini kapsayan Ortak Hizmet Protokolü, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında, projeleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak, pür emanet usulü ile gerçekleştirilecek olan; Havza ilçesi Güvercinli Mahallesi’nde 2.000 m, Bafra ilçesi Derbent Mahallesi’nde 5.300 m, Çarşamba ilçesi Üçköprü Mahallesi’nde 2.300 m, Vezirköprü ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 1.700 m ve Bafra ilçesi Gazibeyli Mahallesi’nde 1.043 m olmak üzere toplam 12.343 m uzunluğundaki beton yol imalat işi için Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 34.177.308 TL ödenek aktarılacak.
Protokolle ilgili yaptığı değerlendirmede, yol yapım işlerinin en geç 30.08.2023 tarihine kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, şehrimizin tüm ilçeleriyle birlikte her anlamda daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlarımızın da her konuda olduğu gibi ulaşım konusunda da daha konforlu imkanlara sahip olması için gayret gösterdiklerini ifade etti.
Vatandaşlarımızın mutluluğunu kendi mutlulukları, sorunlarını da kendi sorunları olarak gördüklerini dile getirerek, protokol kapsamında yapılacak yolları kullanan mahalle sakinlerinin memnuniyetinin kendileri için büyük bir mutluluk vesilesi olacağını belirten Sayın Valimiz, protokolün hem ilimiz hem de vatandaşlarımız için hayırlı olması temennisinde bulunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN