Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2020 12:31   Güncelleme : 10-06-2020 12:34

Samsun Valisi Değişti

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın görev yeri değiştirilerek yerine Düzce Valisi Zülkif Dağlı atandı.

Samsun Valisi Değişti

YENİ SAMSUN VALİSİ ZÜLKİF DAĞLI!

Cumhurbaşkanlığı Kararnameye göre 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapıldı.

24 ilin valisi başka illerde görevlendirildi. Bazı Kaymakamlar ve yüksek düzey bürokratlar vali olarak atandı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Baş Müfettiş olarak görev yeri değiştirildi. Vali Osman Kaymak'ın yerine, Düzce Valisi  Zülkif Dağlı, Samsun Valisi olarak atandı.

 

SAMSUN VALİSİ ZÜLKİF DAĞLI KİMDİR

1966 yılında Antalya'da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamlamasının ardından, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

1989 yılında Uşak İli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Ardından, 1993-1995 yılları arası Isparta Yenişarbademli Kaymakamı, 1995-1997 yılları arası Siirt Baykan Kaymakamı, 1997-1998 yılları arasında Çorum Bayat Kaymakamı, 1999-2002 yılları arasında Ardahan Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2002-2006 yılları arasında Kastamonu Vali Yardımcısı görevindeyken, geçici görevli olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Danışmanlığı ile D.P.T. Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğünde Avrupa Birliği Mali Yardımları alanında çalıştı.

2006-2007 yıllarında Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevi ve ardından 2008 yılında Isparta Vali Yardımcılığı görevini yürüttü.

2009-2016 yılları arasında İzmir Vali Yardımcısı iken Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı görevlerini ifa etti. Kaymakamlık tezi olarak, İngiltere'de Yerel Yönetimlerin Yapısı ve İşleyişi konusunu ele aldı. 1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde 'Türkiye'de Merkezi Yönetimin Yerel Yönetimler Üzerindeki Denetimi' konusunda yüksek lisans, 2003 yılında T.O.D.A.İ.E. Kamu Yönetimi Uzmanlık Programında 'Türkiye'de Yerel Yönetim Birlikleri'nin Yapısı Fonksiyonları ve Çalışmaları' konusunda yüksek lisans yaptı. 2004 yılında ATAUM Avrupa Birliği Uzmanlığını bitirdi.

Ankara Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında "6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Genişletilmiş Büyükşehir Modeli İle Yerel Kamusal Hizmetlerin İl Sınırlarına Kadar Genişlemesinin Etkileri: Kocaeli ve Sakarya Örneği" konusu ile doktora tezini tamamlamıştır. 20.11.1998 - 15.08.1999 askerlik görevini tamamladı. 09.11.1990 - 08.11.1991 tarihleri arasında İngiltere'de bulundu. Havacılık güvenliği ve yerel yönetimler konularında ulusal ve uluslararası proje ve çalışmalarda yer aldı. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Dr. Zülkif DAĞLI, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

OSMAN KAYMAK MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞİ OLDU

Samsun Valisi Osman Kaymak, 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yeri değiştirildi.

Osman Kaymak, Mülkiye Baş Müfettişi oldu. 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararına göre Samsun Valisi Osman Kaymak ile birlikte toplamda 41 il valisinin görev yeri değiştirildi.  Kararnameye göre Samsun Valisi Osman Kaymak ile birlikte 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapıldı.

 

İŞTE O İSİMLER

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez Mülkiye Başmüfettişi oldu. Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş Mülkiye Başmüfettişi oldu. Denizli Valisi Hasan Karahan Mülkiye Başmüfettişi oldu. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Mülkiye Başmüfettişi oldu. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak Mülkiye Başmüfettişi oldu. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları Mülkiye Başmüfettişi oldu. Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak Mülkiye Başmüfettişi oldu. Kütahya Valisi Ömer Toraman Mülkiye Başmüfettişi oldu. Manisa Valisi Ahmet Deniz Mülkiye Başmüfettişi oldu. Mardin Valisi Mustafa Yaman Mülkiye Başmüfettişi oldu. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Mülkiye Başmüfettişi oldu. Samsun Valisi Osman Kaymak Mülkiye Başmüfettişi oldu. Sinop Valisi Köksal Şakalar Mülkiye Başmüfettişi oldu. Yozgat Valisi Kadir Çakır Mülkiye Başmüfettişi oldu. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Mülkiye Başmüfettişi oldu. Aksaray Valisi Ali Mantı Mülkiye Başmüfettişi oldu. Karaman Valisi Fahri Meral Mülkiye Başmüfettişi oldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN