Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2016 09:08   Güncelleme : 20-10-2016 09:08

Samsun Valisi İbrahim Şahin: Muhtarlar Demokrasi Anlayışımızın Mihenk Taşlarıdır

Samsun Valisi İbrahim Şahin ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Sevgi Kafe’de muhtarlar için düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin: Muhtarlar Demokrasi Anlayışımızın Mihenk Taşlarıdır

Samsun Haber - 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Bu gün bizlerle beraber olup davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Bugün ilk defa muhtar olduğumuzu hatırladık. Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği önem hiç bir zaman unutulmayacaktır. Muhtarlık bürolarından kafamızı dışarı çıkarmazsak hiçbir yerden haberimiz olmaz. Onun için her zaman birlikte hareket ederek çok çalışmamız gerekmektedir. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Muhtarlığını yaptığınız mahallelerdeki ağızınızın tadı, huzurunuz daim olsun. Değerli kardeşlerim, Samsunumuz hepiniz çok iyi bildiği gibi Karadeniz’in en büyük şehridir. Sevgili arkadaşlar, sizlerden iki şey istiyorum. Bunlardan birincisi kaçak yapılaşmayla ilgili konuda hoşgörü sahibi olmayın. İkincisi ise mahallenizin temizliği ile ilgili konuda kirletici olanlara karşı tavırlı olmaktan asla kaçınmayın. Güzel bir şehir, düzenli bir şehir hepimizi gururlandırır.” dedi.      

Vali Şahin yaptığı konuşmasında, “Bugün muhtarlar için çok güzel bir gün. Özellikle muhtarlar gününü ilan eden, bize talimatlar veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı iletmek istiyorum. Muhtarlar demokrasi anlayışımızın mihenk taşlarıdır. Muhtarlık bizim için önemlidir. Sizler çok önemli bir misyon üstleniyorsunuz. Bir defa sizler seçimle geldiniz. Bu başlı başına önemlidir. Bugün İçişleri Bakanımızı muhtarlarla Anıtkabiri ziyaret ettikten sonraki açıklamasında günübirlik daire, ev ve apart kiralamalarını bundan sonra kaldıracaklarını söyledi. Bu konuda sizlere çok önemli görevler düşüyor. Etrafınızda şüpheli, yabancı bir davranış gördüğünüzde mutlak suretle ilgili yerlere bildirmeniz gerekir. Selametimiz için bunu yapmamız gerekiyor.  

Samsun’un güzelliğini görmek için Samsun’unun dışına çıkmak lazım. Şehrimiz yaşanası ve pırıl, pırıl şehirdir. Ufak, tefek unsurları da sizin desteğinizle hep beraber el, ele vererek aşacağız. Bugün sizlerin kuş cennetini gezmeniz beni sevindirdi. Kuş cennetinin tekrar turizme kazandırılmasında katkım olduğu için inanılmaz mutlu oluyorum. Samsun ve dünya mirasına öyle bir yerin kazandırılması emin olun çok büyük bir iştir. Kuş cenneti bizim gönül rahatlığıyla misafirlerimizi alıp götüreceğimiz yerdir. Onun için bu güzelim şehri yaşanası hale getirecek olan sizler ve bizleriz. Hep birlikte bu güzel şehri yarınlara taşırız. Muhtarlar gününüz kutlu olsun.” dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Şahin, 7 dönem Hürriyet Mahallesi muhtarlığı yapan Temel Yılmaz’a plaket verdi.    

 

adminadmin