Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-07-2019 10:21   Güncelleme : 06-07-2019 10:21

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kan bağışçılarına teşekkür etti!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen, 'Madalya ve Plaket Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada, kanın acil değil her zaman ihtiyaç olduğunu dile getirerek Samsunluları kan vermeye davet etti.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kan bağışçılarına teşekkür etti!

Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Raportörü Erdoğan Kısacık yaptığı konuşmasında, “Sağlık kuruluşlarımızdaki kana ihtiyaç duyan insanların kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi gönüllü ve düzenli kan bağışları ile mümkündür. Bu duyarlılığın 7/24 saatine günü devam etmesi gerekmektedir. Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü'müzün 2005 yılında başladığı Güvenli Kan Temini Programı ile düzenli olarak artış göstermektedir. 2018 yılı sonu itibari ile kan bağış sayısı 2 milyon 571 bin 482 ünite olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılında ise kan bağışı hedefimiz 2 milyon 705 bin 500 ünite olarak belirlenmiştir. 2019 yılının ilk altı ayında toplanan 1 milyon 392 bin 583 ünite kan ile 2019 yılı hedefinin %51’i gerçekleşmiştir. 2019 yılı ilk altı ayı itibari ile Türk Kızılayı tarafından ülke geneli kan ihtiyacının %96’sı karşılanmaktadır.” dedi.

1999 yılında Gölcük’te yaşanan depremde Kızılay ile yakın çalışma imkânı bulduğunu dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Türk Kızılayımız son yıllarda yaptığı çalışmalarla milletimizin takdirini kazanıyor. Türk Kızılayı yapısı gereği dünyada ve Türkiye’nin her yerinde yaraları saran, milleti ile bütünleşen ve milletin değerlerine değer katan bir yapıya kavuştu. Ben Türk Kızılayı ile beraber çalışmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.

Arkadaşlar Türk Kızılayı’nın iki görevi var. Birisi Deprem ve afetlerde çadır ve iaşe temin etmek. İkincisi ise kan ihtiyacını temin etmektir. Bu iki görevi de en iyi şekilde yapmaktadır. Türk Kızılayı sadece yardımlaşma için afet ve depremleri beklemiyor. Normal zamanda da toplumdaki sosyal yardımlaşma ve sosyal dayanışmayı artırmak içinde yoğun çabalar sarf etmektedir. 

Arkadaşlar kan acil değil her zaman ihtiyaçtır. Bugün en çok kan veren değerli Türk Kızılayı dostlarına çok teşekkür ediyorum. Samsun’da kan bağışçı sayıları gittikçe artıyor bundan dolayı çok mutluyuz. Özellikle örnek davranışlarından dolayı kan bağışçılarını tebrik ediyorum. İnşallah bu davranış bütün vatandaşlarımıza örnek olur. Türk Kızılayı’nı kamu kurumları ile birlikte çalışacağı bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor. Mesela her kurumda bir Türk Kızılayı temsilcisi olsun. Türk Kızılayı’nın depolarının kan ile dolması gerekiyor. Bunun için birlikte çalışarak başarmalıyız. Türk Kızılayı’na, gönüllülere ve kan bağışçılara çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen törende, ilimizde 45 kez gönüllü ve düzenli kan bağışı yapan 11 bağışçıya plaket, 35 kez kan bağışı yapan 38 bağışçıya altın, 25 kez kan bağışı yapan 71 bağışçıya gümüş ve 10 kez kan bağışı yapan 658 bağışçıya bronz madalyaları, Vali Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

'Madalya ve Plaket Takdim Töreni'ne ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Canik Kaymakamı ve İlkadım Kaymakam Vekili Mahmut Halal, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım  Belediye başkanı Necattin Demirtaş, kan bağışçıları ve davetliler katıldı.

adminadmin