Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2021 06:55   Güncelleme : 29-03-2021 06:55

Samsun’a da Adli Tıp Kurulmasını İstiyoruz!

Sevdamız Samsun Platformu Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Samsun’a da Adli Tıp Kurumu açılmasını istediklerini belirtti.

Samsun’a da Adli Tıp Kurulmasını İstiyoruz!

Sevdamız Samsun Platformu Yönetim Kurulunun açıklaması şöyle;

Adli Tıp Kurumu, Samsun için büyük bir ihtiyaçtır. Samsun’da vefat edenler yaklaşık 350 km uzaklıktaki Trabzon’a otopsi için gönderiliyor. İns anlar acılarının yanı sıra yüzlerce km uzaktaki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na hayatını kaybeden yakınlarının gidip gelmesini bekliyor.

 

Şehrimizin menfaatini savunmak için yola çıktık

Bunun yanı sıra Samsun’un orta Karadeniz’in merkezi konumunda olması ve etrafındaki illerinde ihtiyaçları gözetildiğinde Samsun’a Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın kurulması çok yerinde bir karar olacaktır. Sevdamız Samsun Platformu olarak bizler her zaman şehrimizin menfaatleri savunmak için yola çıktık.

Mikro milliyetçiliğe karşı durarak, makro kardeşliği savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

Biz Trabzon’daki Adli Tıp Kurumu Samsun’a taşınsın demiyoruz. Çünkü doğu Karadeniz bölgesinde de birçok ilin ihtiyacı var.

Samsun’a da kurulmasını istiyoruz. Trbabzon, doğu Karadeniz’e hizmet verirken, Samsun da orta Karadeniz’in ihtiyaçlarına cevap verecektir. Hem adli vakalarda daha hızlı sonuçlar alınacaktır hem de vatandaşlar hayatını kaybeden yakınlarını yüzlerce km yola götürüp getirmekten kurtulacaktır.

Bu nedenle şehrimizin tüm siyasetçileri, dernekleri ve STK’larını tek çatı altında toplanarak Samsun’a Adli Tıp Kurumu’nu kazandırmak için tek yürek tek bilek olmaya davet ediyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN