Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-07-2018 09:07   Güncelleme : 06-07-2018 09:07

Samsun’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar barışı bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor!

​İmar Barışı olarak bilinen Kanun, 3194 sayılı İmar Kanununa geçici eklenen 16. madde olup, 18.05.2018 tarihinde yürürlüğe girdi.

Samsun’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar barışı bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor!

İmar Barışı kapsamındaki uygulamalar ise 06.06.2018 tarihinde yayımlanan «Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar» doğrultusunda yürütülüyor.

Buna göre; 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış yapıların e-devlet sistemi üzerinden bizzat sahibi vatandaşlar tarafından yapılmasına dönük oluşturulan yapı kayıt sistemi, 08.06.2018 tarihinden itibaren Bakanlığımızca e-devlet sistemi üzerinden kullanıma açılmış ve bu sistem üzerinden başvurular vatandaşlarımızca bizzat yapılmaya başlandı.

Aynı gün eş zamanlı olarak Samsun’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yedi adet Barış Masaları oluşturularak, başvuru yapmak isteyen vatandaşlara bilgilendirme yapılmaya başlandı.

İlçelerde ise Tapu ve Kadastro Müdürlükleri tarafından oluşturulan barış masaları yoluyla bilgilendirme yapılıyor.

İhtiyaca göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bütün birimleri ve idarecilerinin de bilgilendirme yaptığı belirtildi.

Başvuru esnasında e-devlet kapısına şifre girişi, işlem onayı ve e-devlet kapısından güvenli çıkışın doğrudan vatandaş tarafından yapılması sağlanarak muhtemel bir güvensizlik ortamı da ortadan kaldırılıyor.

Samsun’da vatandaşların imar barışından azami yararlanmasını ve doğru yönlenmesini sağlamak amacıyla tüm ilçelerin mahalle muhtarlarına ve ilgili birimlere, bilgilendirme toplantıları da yapılıyor.

Kanundan yararlanmak için son başvuru tarihi 31.10.2018 olup, son ödeme tarihi ise 31.12.2018 olarak belirlendi.

Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde ve kesinleşmiş planlar neticesinde sosyal donatı alanı olarak belirlenmiş ve Maliye Bakanlığınca aynı amaçla değerlendirilmek üzere ilgili kurumlara tahsis edilmiş Hazineye ait taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar hariç tüm imar mevzuatına aykırı yapılmış olan yapı sahipleri imar barışı kanunundan yararlanabilecek.

adminadmin