Sağlık
Giriş Tarihi : 29-03-2021 06:25   Güncelleme : 29-03-2021 06:25

Samsun’da Daha Fazla Hastaya Yer Yok!

Samsun’un sağlık alt yapısına ve sağlık hizmetlerine güvenmeyerek, Covid 19 tedavisini Ankara’da yaptıran Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’un ihmalkârlığının Samsun’un riskli bölgeler arasındaki birinciliğinin müsebbibi olduğu ve istifa etmesi gerektiği belirtiliyor.

Samsun’da Daha Fazla Hastaya Yer Yok!

Samsun Sağlık Müdürü’nü dört ay önce uyaran Akasyamhaber, Samsun yüksek risk taşıyan illerdeki sıralamasında ikinci durumdayken dört ay önce Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’u, “Samsun’da Koronavirüs’ün ikinci bir pik yapacağı biliniyor olmasına rağmen Samsun Sağlık İl Müdürü gerekli önlemleri ya almıyor ya da almakta çok geç kalıyor” diye yazarak uyarmıştı.

 

ACİLLERDE VE YOĞUN BAKIMLARDA KUYRUK BİTMİYOR

Akasyamhaber dört ay önceki haberinde, “Samsun’da hastanelerin yoğun bakımlarda sıradaki 25- 30 kişiye yatak bulunamıyor. Acillerde de kuyruk bir türlü eritilemiyor. Hastanelerde test olmak isteyen vatandaşların kuyruğu bitmek bilmiyor” diye yazmıştı.

 

AYNI ORTAMDA TEST BÜYÜK TEHLİKE

Akasyamhaber ayrıca şunları da yazmıştı,

Covid hastalarıyla virüs bulaşmamış hastaların aynı ortamda teste tabi tutulmaları ise büyük felaketlere adeta davetiye çkarttı, çıkartmaya devam ediyor.

Samsun Sağlık İl Müdürü Koronavirüs testi olmak isteyen vatandaşları diğer hastalardan ayırmayarak herkesi tehlikeye atıyor.

Geçen haftalarda bir hastanemizde karma bir şekilde teste tabi tutulan vatandaşlar arasında kavga çıkmıştı.

Uzmanlar böyle durumlar için Pandemi hastanelerinin zorunluluğuna dikkat çekerken Trabzon ve Sinop’ta kurulan pandemi hastaneleri kuyrukları azaltma ve meydana gelebilecek temasları önlemede büyük başarı elde ediyor.

PANDEMİ HASTANELERİ HASTALARIN BİRBİRİNE GİRMELERİNİ ÖNLÜYOR.

Samsun’da bugün geldiğimiz noktada hemşireler diğer serviste yatan hastaları kapılarınızı kapatın koronalı hastalar geçiyor diye uyarı yaparak tedbir almaya çalışıyor.

Ayrıca Samsun’da test merkezlerinin çoğaltılmasında da geç kalındı. Filyasyon ekipleri virüslü insanları yakalayamadı.

 

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ ESNEK ÇALIŞMA UYGULAMASINDA HİÇ ISRARCI OLMADI

Samsun’da İl Hıfsızzsıha Kurulunun almış olduğu esnek çalışma uygulaması hemen hemen hiçbir kurumda uygulanmadı. Kurumlarda Koronavirüse yakalanmış hastalar 15 gün karantinadan korktukları için virüs bulaştığını gizleyerek herkesi tehlikeye attı.

Esnek çalışma uygulaması başlatılamadığı için kurumlardaki sıkılık azaltılamadı, temas önlenemedi.

Sağlık İl Müdürü İl Hıfsızsıha Kurulunun esnek çalışma kararlarının uygulanması hususunda hiç ısrarcı olmadı.

Şimdi gözler Samsun’u Türkiye birincisi yapan önlemsizlik ve tedbirliklerin sorumlularının istifa ederek yerine daha tecrübeli ve daha dirayetli sorumluların göreve gelmesini bekliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN