Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2017 11:46   Güncelleme : 12-03-2017 11:46

Samsun’da Erbakan Hoca’yı Anma Programı

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Vefatının 6.yılında çeşitli etkinlikler ile Erbakan Hoca’yı Anma ve Anlama programları icra etti.

Samsun’da Erbakan Hoca’yı Anma Programı

Erbakan haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Samsun AGD Tanıtım ve Medya Başkanı Bayram Çelik şunları söyledi:

Türkiye Hocasını Unutmadı !!! Türkiye genelinde 300 farklı noktada icra edilen programlar ile Erbakan Hoca yâd edildi. Vefakâr ve kadirşinas olan bu necip millet bu programlara gösterdiği ilgi ve alaka ile Vefakar olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Samsun AGD olarak Erbakan Hoca’yı Anma ve Anlama programını bu yıl “Savaş Değil Barış; Çatışma Değil Diyalog “konsepti ile hareket edilerek özelde Ülkemizin ve İslam Dünyasının genelde ise Dünyanın en çok ihtiyacı olan Huzur ve Barış’ı tema edinerek programlar icra edildi. Aynı zamanda Vatan için Din’i ve Kitap’ı için seve seve canını feda eden Şehitlerimizi de anmak için Şehitler Gecesi adı ile yapılan bu programlar Şehitlerimize de bir Vefa borcumuz idi.

Erbakan Hoca,

Bir İlim ve Fikir Adamı olarak

Devlet Adamı ve Siyasetçi olarak

Bir Lider ve dava Adamı olarak farklı etkinlikler ile anlatılarak model hayatı gençlere sunuldu.

Öğrencilik yılları ve Üniversite hayatında ortaya koyduğu azmi ve başarısı bugün hala aşılabilmiş değildir. En genç Doçent olması İstanbul Teknik üniversite Makine Mühendisliğini 3,5 yılda(5 yıllık) bitirmesi 3,96 ortalama ile hala bu rekorun korunuyor olması gençlerimiz için numune timsallerdir.

İlim ve Fikir adamı olarak Gümüşhanevi Hz.’lerine,Abdülaziz Bekkine Hz.’lerine ve Hocası Mehmet Zahid Kotku Hz.’lerine olan sevgi ve muhabbeti tasavvuftaki derecesi açısından imrenilecek noktadır.

Devlet Adamı ve Siyasetçi olarak Milli Görüş Lideri ve 54.TC. Hükümeti Başbakanı olarak; Başbakan yardımcısı ve Başbakan olarak 11 AYLIK iktidarı döneminde destansı çalışmalara imza atmıştır.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez denk Bütçeyi yapması, D-8 İslam Birliği kuruluşu ile  Sultan Abdülhamit Han’dan kalan mirası hedefine ulaştırmış, 1974 Kıbrıs Barış Hareketi ile 1683 ikinci Viyana’dan beri devam eden geri çekiliş sona ermiş ve ilk kez toprak kazanılmıştır.

Ağır sanayi Hamlesi milli ve süratlı kalkınma ile ülkeyi Edirne’den Kars’a Fabrikalar ile doldurarak bu Necip millete görevini ifa eden Erbakan Hocayı bu programlar vesilesi ile gelecek nesillere anlatmamız gerektiğini bir kez daha müşahede ettik.

Önce ahlak ve Maneviyat bayrağı ile yeniden milletimizi değerleri ile buluşturan açtığı İmam Hatip okulları ile bu ülkeyi idare etmeye talip bir neslin yetişmesini sağlamıştır.

İşte bu sebeple 17 ilçede farklı programlar ile Vefatının 6.yılında Erbakan Hocayı hayır ve minnetle yâd ettik. Bu bağlamda Mevlid programları, Kur’an Ziyafetleri, Konferans, Panel, Duvar ve Fikir panoları, Resim sergileri, Sempozyum, Şehirlerin Bilbord ve raketleri kullanılarak etkinlikler yapıldı.

Bu vesile ile programlarımıza iştirak eden halkımıza bu programların icrasında maddi ve manevi olarak destek olan kıymetli büyüklerimize ve teşkilat mensuplarımıza yürekten teşekkür ederiz.

adminadmin