Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2021 06:16   Güncelleme : 26-03-2021 06:19

Samsun’da Karantina Kurallarını İhlal Edenler Sokaklardan Toplanıyor!

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada karantinada olması gerekirken gezintiye çıkan 5 şahsın Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak, gerekli adli ve idari işlemler yapıldığı belirtildi.

Samsun’da Karantina Kurallarını İhlal Edenler Sokaklardan Toplanıyor!

Valilikten yapılan açıklama şöyle;

İlimizde güven timlerimiz tarafından yapılan kararlı ve şok denetimlerde, gezintiye çıktılarını beyan eden 2 şahsın yapılan HES Kodu sorgulamalarında riskli oldukları tespit edilmiş olup, karantina kurallarını ihlal eden söz konusu şahıslara idari yaptırım cezası uygulanarak 112 ekiplerine teslim edilmiştir.

 

DENETİMLERİMİZ ARTARAK YOĞUN BİR ŞEKİLDE DE DEVAM EDECEKTİR

İlkadım ilçemizde,  karantina kurallarını ihlal edip ikametinde olmayan 1 şahıs, zincir bir markette alışveriş yapmak için içeri girerken yapılan HES Kodu sorgulamasında durumu riskli olduğu tespit edilen yabancı uyruklu 1 şahıs ve aracıyla seyahat halinde iken trafik ekiplerimizce yapılan HES Kodu sorgulamasında karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 1 şahıs, idari yaptırım cezası uygulandıktan sonra filyasyon ekiplerine teslim edilmiştir.

En büyük zenginliğimizin sağlık olduğunu bir kez daha vurgulayarak, karantina kurallarını ihlal edip toplum sağlığına tehdit oluşturan şahıslara asla taviz verilmeyecektir. İlimizi çok riskli iller kategorinden çıkarıp, maviye kategoriye yükseltmek için denetimlerimiz artarak yoğun bir şekilde de devam edecektir.

 

Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan yoğun denetim ve kontrollerde; Kovid-19 pozitif veya temaslı olup izolasyonda olması gerekirken karantina kurallarını ihlal eden toplam 4 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli ve idari işlemler yapılmıştır.

İlkadım ilçemizde;  filyasyon  ekiplerimizin adres kontrolünde evinde bulunamayan 1 şahıs, Otel girişinde yapılan HES kodu sorgulamasında riskli olduğu tespit edilen 1 şahıs, dışarıda alışveriş yapmakta iken yapılan HES kodu sorgulamasında riskli olduğu tespit edilen 1 şahıs olmak üzere toplam 3 şahıs ekiplerimizce yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapıldıktan sonra filyasyon ekiplerine teslim edilmiştir.

Atakum ilçemizde Otel girişinde yapılan HES sorgulamasında durumu riskli olduğu tespit edilen bir şahsın olduğunun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine; hızla olay yerine giden ekiplerimizce gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra şahıs filyasyon ekiplerine teslim edilmiştir.

Karantina kurallarının ihlaline asla taviz verilmeyecek olup; her alanda yoğun bir şekilde denetlemelerimiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Recep YAZGANRecep YAZGAN