Spor
Giriş Tarihi : 23-01-2020 09:54   Güncelleme : 23-01-2020 09:54

Samsunpsor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’dan Açıklama

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Samsunpsor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’dan Açıklama

25 NİSAN’DA CUMHURİYET MEYDANINDA OLACAĞIZ

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni transferlerin gelmesiyle birlikte rekabet ortamı arttı. Forma ortada, kim çalışırsa, kim şansını iyi değerlendirirse ve kim o mücadele içerisinde daha fazla sorumluluk alırsa formayı ona vereceğiz. Sonuçta bir hedefimiz var. O da 25 Nisan’da Cumhuriyet Meydanı Olacağız” dedi.

İlk olarak 20 Ocak 1989 tarihinde takımımızın geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden merhum teknik direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförümüz Asım Özkan ile Gençlerbirliği takımının ve Kulüpler Birliği’nin onursal başkanı İlhan Cavcav’ın vefatının 3. yıl dönümünü sevgi ve saygıyla andığını belirten Ertuğrul Sağlam, “Hepimizin 2 gün önce yaşadığı bundan 31 yıl önce hem ülkemizi hem de şehrimizi yasa boğan elim trafik kazası sonucunda da hayatını kaybeden 5 büyüğümüzü andık. Hepsini saygıyla anmak istiyorum. Onlar Samsunspor için canlarını veda ettiler. Bunu oyuncularımızla da paylaşıyoruz. Onlar deplasmana giderken Samsunspor için hayatlarını feda ederken takım Süper Ligdeydi. O gün bize emanet ettikleri takım Süper Lig oynuyordu. Onlara karşı bir borcumuz var. Biran evvel o aldığımız emaneti yerine taşımamız gerekiyor. Şehrin her kesimindeki insanlar, taraftarlarımız, halkımız bize destek oluyor. Öncelikle Samsunspor’u 1. Lige taşımak ve sonrasında da onların ruhunu rahat ettirebileceğimiz yere getirmek istiyoruz. Bu bizim için bir görevdir. Allah inşallah bize ömür verirse, sorumluluğun bilincinde insanlar olarak bu emaneti onlardan aldığımız yere taşıyacağız. Ülke futbolu için önemli bir isim olan İlhan Cavcav’ın bugün ölüm yıldönümü. Onu da saygı ve rahmetle anıyorum. Türk futbolu için önemli bir isimdi. Bu gibi önemli insanların değerini şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Allah hepsinin mekanlarını cennet eylesin” dedi.

Hafta sonu deplasmanda oynadığımız Pendikspor maçını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Hafta sonu Pendikspor karşılaşmasını oynadık. Oyunun gidişatına baktığımızda dönem dönem sıkıntılar yaşadık ama bir tarafta şampiyonluk mücadelesi, diğer tarafta Play-Off mücadelesi, bir başka tarafta da kümede kalma mücadelesi var. Ligdeki 18 takıma baktığımız zaman Şanlıurfaspor dışında oynadığı maçı büyük bir hedef içerisinde oynuyor. Şu anda 5 tane takım Play-Off içinde, altındaki 5-6’lı grup da Play-Off’a girmenin mücadelesini yapıyor. Onun arkasındaki takımlarda küme düşme potasına girmeme mücadelesi veriyor. Dolayısıyla her maçta üst düzey bir motivasyon ve mücadele ile karşılaşıyoruz. Bunun yanında Samsunspor ile oynamamın, liderle oynamanın, farklı beklentiler içerisinde bizim maçları oynadığımızı da düşünürsek bundan sonraki dönem içerisinde birçok maçın böyle zorlu geçeceğini düşünebiliriz. Pendikspor karşılaşmasında maçın başından sonuna kadar belki oyun olarak çok istediklerimiz olmasa bile mücadele açısından oyundan hiç kopmadık. Yakaladığımız pozisyonları Pendikspor karşılaşmasında sonuçlandırdık. Daha önceki maçlarda bunu da yapamıyorduk. Rakibimizin de Nurullah’ın çıkardığı bir pozisyon var. Onun dışında oyuna hakim gibi gözükse de çok fazla net pozisyon vermedik. Oyunun kontrolünü elimizde bulundurmamız gerekiyordu. Bunu da inşallah bundan sonraki maçlarda yapacağız” diye konuştu.

Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Başkent Akademi maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “İç sahada geçmişteki bazı sıkıntılarımızı ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Genelde özellikle son birkaç maçta çok kısa dönemde topu rakibe verdik. Rakipler oyuna hakim oldu ama oyunun genelinde oyuna hakim olan, özellikle iç saha oyunlarında kapalı defansı aşabilecek kenar ataklarını daha çok uygulayabilen, pozisyon anlamında sıkıntılar yaşasak da daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Yine böyle bir karşılaşma oynayacağız. Alt taraftan kurtulmak için mücadele eden Başkent Akademi ile karşılaşacağız. Hafta başından beri çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarda kapalı defansı açabilecek sistemimizle bize bu konuda katkı sağlayacak, ofansif anlamda üretkenlik içerisinde olabileceğimiz çalışmalarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Taraftarlarımızın bu hafta tribünleri doldurmasını beklendiğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Yine taraftarımızın da yoğun ilgi göstereceği karşılaşma olacağına inanıyorum. Bu konuda da taraftarımızdan rica da bulunuyorum. Bu karşılaşmayı onların da yoğun ilgi gösterdiği coşku ortamında, onların da her an takımı maçın içinde tutacağı atmosferi oluşturacakları bir karşılaşma bekliyorum. İnşallah güzel bir maç oynayıp, futbol adına güzellikler dolu, taraftarımızın keyif alacağı pozisyonlarla dolu bir karşılaşma oynayıp, güzel bir sonuçla bu karşılaşmayı bitirerek yine hafta sonunda lider olup, yeni bir haftaya hazırlanmayı istiyoruz. Bu konuda taraftarımız da inşallah bundan önce olduğu gibi bize daha fazla destek verecek. Daha kalabalık olacaklar. Onların da desteği ile güzel bir maç oynayıp, yolumuza lider olarak devam etmenin mutluluğunu yaşamak istiyoruz” dedi.

Takımdaki sakat oyuncular ve yeni gelen transferler hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Erkam Reşmen’in bir sakatlığı var. Dün yapılan kontrollerle uzun sürecek bir sıkıntısının olmadığını öğrendik. Ama bu hafta ve önümüzdeki hafta aramızda olmayacak. Yalçın Kılınç’ın sakatlığı iyileşiyor. Şimdi daha iyi durumda. Ercan Yazıcı’nın dizinde küçük bir problem var. Oda bugünkü antrenmanda yer almayacak. Şansızlık hep aynı mevkide sıkıntılar yaşıyoruz. O mevki ile alakalı da Burak ve Veli transferi de gerçekleşti. Yoksa bugün farklı sıkıntıları burada konuşuyor olurduk. Burak Çalık’da bugün resmi işlemleri bitip takıma dahil oldu” dedi.

Enes İslam İlkin’in de Vanspor Futbol Kulübü’ne kiralandığını ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Enes İslam İlkin bizim çok önemsediğimiz, değer verdiğimiz ve inşallah gelecekte daha fazla kullanabileceğimiz bir arkadaşımız. Enes’in kendini geliştirmesi için oynaması lazım. O yüzden de oynayabileceği bir takıma gitmesini istedik. Oda Vanspor ile anlaştı. Enes’in tanıdığı, Enes’in tanıdığı ve bizim de tanıdığımız Taner Taşkın hoca istedi ve orayla anlaştı. İnşallah 15 maçlık dönemi orada iyi geçirip, oradan bize güzel mesajlar gönderip, Allah izin verirse seneye 1. Lige çıktığımızda Enes’i kadromuzun içerisinde bulundurabileceğimiz gerçeğini bize oradan anlatırsa hem maç oynamış, kendini geliştirmiş bir Enes olarak önümüzdeki sezon daha fazla ve doğru bir şekilde Enes ile birlikte olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ertuğrul Sağlam, “Çok basit kart görüyoruz. Bunun sıkıntısını da bir gün yaşayacağız. Kart sınırında şu anda 5 tane oyuncumuz oldu. Çorumspor karşılaşmasında bunu yaşadık. Bir oyuncumuz sakattı, Erkam’da gereksiz bir kartla Çorum maçında oynamadı ve dengeler bozuldu. Biz de geldiğimiz süreç içerisindeki ilk ve tek puan kaybımızı orada yaşadık. Dolayısıyla bu konuyla alakalı oyuncularımızın daha fazla sorumluluk almalarını bizde istiyoruz. Daha dikkatli olmak zorundalar. Öyle bir yarışın içerisindeyiz ki belki ufak detayların şampiyonluğu belirleyeceği bir mücadelenin içerisindeyiz. O yüzden bu türlü ayrıntılara dikkat etmemiz gerekecek. Bunun için oyuncularımızı uyardık. Defansın ortasında şu anda 3 tane oyuncumuz var. Bunlar da Ercan, Burak ve Veli. Maça kadar antrenmanları iyi değerlendirip, bu üçlünün arasından 2 tanesini oynatacağız. Veli, fiziksel olarak tam hazır değil. Hatta Pendikspor maçına da antrenman eksikliği ile çıktı. Ama o günden Başkent Akademi karşılaşmasına da 7-8 günlük bir dönem geçecek ve orada kendini biraz daha toparlama şansı bulacak. Onun değerlendirip, maçtan bir gün önce kararımızı vereceğiz. Bizim aldığımız her oyuncuyu iş olsun diye almadık. Hepsi belli bir kariyere sahip ve daha önce aldığımız referanslar doğrultusunda takımın eksikliğini gidermeye yönelik oyuncular. Burak Çalık, Muhsin Yıldırım, İbrahim Halil Çolak, Recep Burak Söylemez, Veli Çetin’de öyle. Hepsinin ihtiyaçlar karşısında transfer edildiğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Elimizdeki oyuncular da yetenekli oyuncular. Bu maraton içerisinde sakatlıklar, cezalılar ya da formsuzluk gibi durumlarda alternatif kaliteli oyuncu ihtiyacımızı da giderelim. Bu oyuncuların gelmesiyle rekabet ortamını biraz daha yukarıya çıkaralım beklentisiyle bu oyuncularımızı transfer ettik. Şimdi baktığınız zaman 17-18 kişilik kaliteli bir oyuncu grubuna sahip olduk. Antrenman eksiği olan oyuncularımızın da eksikliklerini giderdiğimiz zaman forma ortada, kim çalışırsa, kim şansını iyi değerlendirirse ve kim o mücadele içerisinde daha fazla sorumluluk alırsa formayı ona vereceğiz. Hiçbiri bizim tanıdığımız değil. Buraya bir amaç uğruna geldik. Samsun şehri bizde şampiyonluk bekliyor. Dolayısıyla bizim buraya gelirken amacımız belli. Bu takımı buradan çıkarmak için buradayız. Bu mücadele içerisinde bize kim daha fazla katkı verecekse formayı o giyecek. Böyle güzel bir tatlı rekabet var. Sonuçta herkesin amacı belli. Aynı mevki de oynayan her oyuncu formayı almak istiyor. Bu takıma katkı sağlamak istiyor. Sonucunda o kupayı kaldırmak istiyor. Sonuçta bir hedefim var. O da 25 Nisan Cumhuriyet Meydanı” şeklinde konuştu

Recep YAZGANRecep YAZGAN