Spor
Giriş Tarihi : 18-01-2022 10:04   Güncelleme : 18-01-2022 10:04

Samsunspor Divan kurulundan Nuri Asan Tesisleri açıklaması

Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu 'Saygıdeğer Samsunspor ve Samsun Kamuoyuna Duyurumuzdur' başlığı ile bir açıklama yaptı.

Samsunspor Divan kurulundan Nuri Asan Tesisleri açıklaması

Yapılan açıklama şöyle;

''14 Ocak 2022 tarihinde toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclisine sunulan ve Bandırma Vapurunun bulunduğu yerden, Serra Otel’e kadar olan dolgu alanının Millet Bahçesi olarak düzenlenmesini içeren İmar Planı değişikliği önergesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bir meclis üyesi tarafından bu kapsamda Samsunspor Nuri Asan Tesisleri ile Samsun Tenis Kulübü Tesislerinin bulunup, bulunmadığı sorulmuştur.

Bu soruya karşılık olarak Sayın Mustafa Demir’in verdiği “Şimdilik Nuri Asan Tesisleri olduğu yerde kalacak” şeklindeki cevap sonrası, Samsun kamuoyunda büyük bir tepki oluşmuş, özellikle BÜYÜK SAMSUNSPOR TARAFTARLARININ nezdinde bu tepkiler artarak devam etmiştir.

Tepkilerin artması üzerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, 16 Ocak 2022 Pazar günü yaptığı yazılı açıklama ile “Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Alt Komisyonu ve Genel Kurulunda ki görüşmelerde, Samsunspor Nuri Asan Tesisleri’nin yerinde muhafaza edileceği net olarak ifade edilmiştir” şeklinde bir metin yayınlamıştır. Bu açıklamayı Samsunspor kamuoyuna verilmiş bir taahhüt olarak kabul ediyoruz. Tabii ki, Büyükşehir Belediye meclisinde kabul edilen önergenin içeriği ve son açıklamanın yeterli olup olmadığı hukukçular tarafından değerlendirilecektir.

Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak, bu kentin en değerli markası olan Samsunspor’un haklarını her türlü platformlarda savunacağımızı ve Samsunspor’un zarar göreceği her türlü yaptırıma da sonuna kadar karşı çıkacağımızı Samsunspor ve Samsun kamuoyunun bilgisine sunarız'' denildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN