Spor
Giriş Tarihi : 25-12-2020 06:43   Güncelleme : 25-12-2020 09:42

Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar "Başkan Yıldırım’ın Büyük Yatırımlarına Cevap Vermeye Çalışıyoruz!"

Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, Futbol Akademi Başkanımız Mustafa Kemal Erkanat’ı kaybetmenin büyük üzüntü içerisinde sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini kaydederek ara vermeden çalıştıklarını kaydetti.

Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar

Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar şöyle devam ettti;

Bütün sağlık ve hijyen kurallarına uyarak U19, U17, U16, U15 ve U14 takımları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antrenman sayılarını U19 takımımız hariç sayılarını düşürdük. U19 takımımız 24 Ocak tarihinde profesyonel takımımızın 2’nci devredeki fikstürü ile başlayacak diye planlarımızı yaptık TFF Futbol Gelişim Direktörü Direktörü Oğuz Çetin ile yaptığım görüşmede U19 ligini başlatacaklarını U17 ligini de başlatmayı planladıklarını belirtti.

 

BİZDE OYNAYACAK GENÇ OYUNCU YOK MU?

Biz ara vermeden çalışan, Süper Lig dahil Türkiye’de 4-5 takımdan biriyiz. Oyuncularımız hazır durumda, özellikle U19 takımımızda profesyonel takımımıza çıkabilecek oyuncu sayımızın var olduğunu Ertuğrul Sağlam hocamız sezon başı takım kampına 6-7 oyuncumuzu davet etti. Şunu sorabilirsiniz hocam bu oyuncular nerde? Maalesef profesyonel takımda süre alma şansı olmadı. Sadece Ceyhun Hidayet Osman Çepnioğlu ve Yunus Emre Çift’i gördünüz. Şu anda U19 takımımızda 9-10 tane profesyonel yaptığımız oyuncularımız var. Bunlar şans bulamadı, şans bulmaları zordu. Evet çünkü A takımımızın kadrosu şu anda 28 kişi. Planlama yaparken bu sayının fazla olması bizim oyuncularımızın önünü kapattı. Tabiki hocamızda haklı. Yaşanan süreç Covid-19 hastalığından dolayı oyuncularımızın önünü kapattı. Bize de soruyorlar bizde oynayacak genç oyuncu yok mu? Ben olduğuna kesinlikle inanıyorum ama maalesef süre alma şansları olmadı.

 

ERTUĞRUL HOCAMIZLA GÖRÜŞÜP PLANLAMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

İnşallah U19 ligi oynanırsa çocuklarımızı geliştirip hazır hale getireceğiz. Şu statüde oynanacak U19 ligi tek devreli A takımın fikstürüne göre sonunda maç sayısını artırtmak için ilk 8’e kalan takımlar 1 ile 8, 2 ile 7, 3 ile 6, 4 ile 5 maç sayısını artırmak için Play-Off gibi ekstra maçlar yapılarak şampiyonu bu şekilde belirlenecek. Şayet bu lig oynanmaz ise 7-8 oyuncumuzu kiralık olarak başka takımlara vermek istiyoruz. Tabiki Ertuğrul hocamız ile görüşüp böyle bir planlama yapmayı düşünüyoruz.

 

YÜKSEL YILDIRIM’IN YAPTIĞI BÜYÜK YATIRIMLARA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım’ın yaptığı büyük yatırımlara cevap vermeye çalışıyoruz. Akademiyi geliştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Merhum başkanımız Mustafa Kemal Erkanat ile projelerimiz vardı, hayallerimiz vardı. Türkiye’de örnek oluşturacaktık. İnşallah başkanımızın bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Biliyorsunuz Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım yeni yapılan tesislerimize Mustafa Kemal Erkanat’ın ismini verdi. Bizimle yaşayacak. Biz Futbol Akademi de 25 tane teknik sorumlularımız ile canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Birkaç yıl içerisinde Samsunspor’da oynayacak o kadronun içinde olacak oyuncularımız var.

Recep YAZGANRecep YAZGAN