Spor
Giriş Tarihi : 14-12-2020 07:26   Güncelleme : 14-12-2020 07:26

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam "Kimse Endişe Etmesin Bu Durumun Üstesinden Geleceğiz!"

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bizim şu anda yapmamız gereken iş, biran evvel bu mağlubiyetin olumsuz etkilerinden kurtulup Salı günü oynayacağımız Aydeniz Et Balıkesirspor karşılaşmasını kazanıp, Samsun’a o şekilde dönmek ve geri kalan maçlarımızın hepsini de kazanmak” dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam

Bursaspor maçını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Maça çıkarken kazanılacak 3 puan sonrasında Salı günü oynayacağımız Balıkesirspor ile birleştireceğimiz bir başka 3 puanla Samsun’a dönmek istiyorduk ama bugün sonuç itibariyle istediğimizi elde edemedik. Maça çok iyi başladık. Gole kadarki bölümde maçın kontrolü tamamen bizdeydi, pozisyonumuz da vardı. Kalemize gelen ilk top gol oldu. Sonrasında yine pozisyon bulduk. Kalemize gelen ikinci top da gol oldu. İkinci yarı hamleler yaptık. Skoru dengeleyecek hatta öne geçecek pozisyonlarımız da oldu. Ama geçen haftadan devam eden gol kaçırma yarışımız maalesef bize skor açısından katkı sağlamadı. Sonuç itibariyle diğer hamlelerle de yine pozisyonlar bulduk ama maalesef bugün istemediğimiz sonuçla karşılaştık” diye konuştu.

Aydeniz Et Balıkesirspor maçını kazanıp Samsun’a dönmek istediklerini ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Futbolda bu gibi durumlar maalesef olabiliyor. Bizim şu anda yapmamız gereken iş, biran evvel bu mağlubiyetin olumsuz etkilerinden kurtulup Salı günü oynayacağımız Aydeniz Et Balıkesirspor karşılaşmasını kazanıp, Samsun’a o şekilde dönmek ve geri kalan maçlarımızın hepsini de kazanmak” şeklinde konuştu.

Oyucularına güvendiğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Zor bir durum. Dolayısıyla bu durumun üstesinden gelmek gerekir. Bu ağır yükten kalkmak gerekir. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim çocuklar karakterli çocuklar. Ben onlara inanıyorum, güveniyorum. Onlar da sorumluluk alacaklar. Biran evvel kafalarını yukarı kaldırıp, ilk oynayacağımız Aydeniz Et Balıkesirspor karşılaşmasında bu olumsuz sonucu telafi edecek hem oyunu oynayacaklar hem de skoru elde edecekler. Bizim tecrübemiz, sahip olduğumuz değerler bu durumdan takımımızı çıkartacak yeterlilikte. O yüzden kimse endişe etmesin. Biz bu durumun üstesinden geleceğiz. İlk devrenin sonundaki bölümü iyi geçip, ondan sonraki arada gerekli müdahaleleri de yapıp sezon sonunda hedeflediğimiz Süper Lig’e çıkacağız. Ben buna yürekten inanıyorum. Tabi ki bu türlü olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Belki sonraki süreç içerisinde de karşılaşacağız ama şöyle bir gerçek var ki, güçlü insanlar bu gibi durumda sendeler ama asla yıkılmazlar. Bizde sendeleyeceğiz ama yıkılmayacağız. Tekrar ayağa kalkıp yolumuza devam edeceğiz. Rakibimizi tebrik ediyorum. Özellikle kaleci Ataberk’i tebrik ediyorum. Skorun korunmasında bugünkü galibiyette ön plana çıkan bence oyuncuydu. Batuhan’ı da tebrik ederim. Bursaspor akıllı oynadı ve galibiyeti aldı” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN