Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2015 14:00   Güncelleme : 16-08-2015 14:00

Sanatçılardan altın madenine tepki

ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle çıkarılmak istenen madene karşı 290 gündür eylem yapan vatandaşları, sanatçı Onur Akın ve Mehmet Gümüş eylem çadırında ziyaret etti

Sanatçılardan altın madenine tepki

ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle çıkarılmak istenen madene karşı 290 gündür eylem yapan vatandaşları, sanatçı Onur Akın ve Mehmet Gümüş eylem çadırında ziyaret etti.

İlçenin Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz mevkisinde yabancı ortaklı  özel bir firma tarafından siyanürle altın ayrıştırılmasını protesto etmek için 290 gün önce direniş çadırı kuran eylemcileri ziyaret eden Akın ve Gümüş, eylemcilere destek verdi.

Fatsa ve Ünye Doğa Koruma Platformu üyeleri tarafından karşılanan sanatçılar eylem çadırında  bulunanlarla bir süre sohbet ettiler.

Siyanüre karşı eylem yapan vatandaşlara destek vermek için geldiklerini söyleyen sanatçı Akın,  "Bu direnişe destek veren bilinçli, gerçekten ülkesine toprağına, toprağın altına, üstüne, insanına saygılı, sahip çıkan bu insanları görünce duygulanıyorum. Sizler var oldukça bu ülkenin gerçekten her zaman önü aydınlıktır, umut var demektir . Ben bu anlamlı onurlu direnişe destek vermek için bugün buradayım. Burada olmaktan çok mutluyum. Keşke bütün herkes, bütün Fatsa halkı, bütün Türkiye halkı aynı duyarlılığı gösterse ve bu dağlarımıza ormanlarımıza doğamıza toprağımıza sahip çıksak, çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilsek” dedi.

 Siyanürün insan sağlığına zararlı olduğunu ifade eden sanatçı Gümüş ise şunları dile getirdi:

"Siyanür zararlı değildir, insan sağlığına zararı yoktur’ diyenlere asla inanmamak gerekiyor. Siyanür bizzat zehirdir. Böyle bir anlamlı direnişe onur vermek, bizim için mutluluk verici bir olay. Bu hepimize yönelik bir saldırı. Toprağımıza, havamıza, suyumuza yönelik bir saldırı. Saldırıdan öte ölüm tehlikesi bu. Ölüm geliyor üzerimize ve bu ölüm hiçbir parti ayrımı da yapmıyor. O halde herkesin topyekun bir araya gelip buna karşı olması lazım. Karşı durması lazım. Hep birlikte olur, karşı durursak biz bu işi başarabiliriz, biz bu ölüm tehlikesini buradan kovabiliriz ama önemli olan birlik olmaktır. Böylesine bir tehlikeye karşı birlikte olmak da  Fatsalının geleneğinde vardır.”

Sanatçılar daha sonra altın madenin çevresinde incelemelerde bulunarak ilçeden ayrıldı. 

adminadmin