Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-01-2017 08:39   Güncelleme : 05-01-2017 08:39

Şartları taşıyan her esnafa kredi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz 3 yıllık vadeli verilecek 50 bin liralık faizsiz kredi desteğindeki 15 bin esnaf sınır kaldırıldı.

Şartları taşıyan her esnafa kredi

Destek için başvuranların sayısının 250 bine dayandığına işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, “Şartları sağlayan kim olursa olsun bunu vereceğiz. Böyle bir sınırlama olmaz. Şartlara bakacağız, tutturan kim varsa vereceğiz. Yani 15 bin kişinin üzerine bu kaynak çıkacak. Gerekirse başka taraflardan alacağız, buraya aktaracağız ve burada vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur olmaması için gereken neyse yapacağız" dedi.

SİCİL AFFI BU HAFTA MECLİS'TE

Başbakan Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyetini, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Esnafa sicil affı düzenlemesinde harekete geçtiklerini de anlatan Yıldırım, bu hafta sicil affı düzenlemesinin Meclis'te görüşülerek en kısa zamanda yürürlüğe gireceğini söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Hem bankaların vereceği krediler, hem devletin vereceği destekler, krediler, düşük faizli destekler, bütün bunların sağlıklı çalışması için ne lazım? Esnafın sicilinin düzgün olması lazım. O veya bu nedenle sicili bozulmuş esnafa sicil affı getiriyoruz. Çeki yahut senedi dönen, sicili bozulmuş, bu nedenle verdiğimiz kredilere erişime imkanı zorlaşanlar için bir kolaylık."

Yenişafak

adminadmin