Fikir
Giriş Tarihi : 04-11-2020 07:21   Güncelleme : 04-11-2020 07:21

Sayın Ahmet Hakan Niyetiniz Nedir!

Dünkü yazınızda ‘İslami STK’ların İzmir depremi için hiçbir şey yapmadığını ve bu STK’ların tek derdinin siyasi rant olduğunu yazmışsınız. Bu yazıyı okuyunca şok oldum. Niye mi? Yılların tecrübesi olan bir gazetecinin hiçbir araştırma yapmadan, delil sunmadan İslami STK’lara olan kin ve nefretini kusmak için nasıl fırsat kolladığını görünce şaşırdım. Bu davranışı kendinize nasıl yakıştırdınız bilmiyorum ama ben sizin gibi tecrübeli bir insana bunu yakıştıramadım.

Sayın Ahmet Hakan Niyetiniz Nedir!

Sizler kendinizi "Aydın" insanlar olarak görüyorsunuz. Bir konu hakkında gerekli araştırma yapmadan, argümanlar toplanmadan, delil bulunmadan yazı yazılır mı? Bir makalenin nasıl yazılması gerektiğini benim gibi bir tecrübesizden duymanız hayret verici değil mi? Aydın insan örnek insandır, insanlara bu şekilde mi örnek olacaksınız?

Sizin dediğiniz gibi deprem için yardımda bulunmayan birkaç STK olabilir.  Ama birçok STK buradaydı. Delil olarak birkaçını sıralayalım: Başta İzmir Furkan Gönüllüleri olmak üzere, Hayrat Vakfı, Beşir Derneği, Umut Kervanı Vakfı, Sadakataşı Derneği, Selamet Derneği, Yaşam Çiçeği Derneği vb. birçok STK oradaydı.

Ahmet Bey bu kadar dernek ve gönüllüleri zan altında bırakmayı kendinize yakıştırıyor musunuz? Tarafsız gazetecilik anlayışınız bu mudur? Allah oraya gelenlerden ve gelmek isteyipte gelemeyenlerden razı olsun. Gelmeyenlere de bu konuda hassasiyet nasip etsin.

Depremi yaşayan biri olarak ilk şoku atlattıktan sonra hemen 'depremzedeler için neler yapılabilir'in derdine düştük. İlk günden beri gece gündüz orada olup hizmet eden birçok gönüllü insan var. Bu insanları ve emeğini zan altında bırakmaya ne hakkınız var? Biz orada her fikirden insanla bir olup bu felaketin üstesinden gelmeye çalışırken, ayrılık tohumlarını uyandırmanın fitne çıkarmanın ne manası var. Kemalistinden İslamcısına, laikinden dindarına varıncaya kadar herkes bir olmuşken, bu tefrika yazısı da nereden çıktı? Böyle zor bir dönemde insanlar bir olmaya çalışırken onların arasını açmaya mı çalışıyorsunuz?

Maddi yardımda bulundunuz mu bilmiyorum ama sahada fiili bir yardımınızı görmedik, bari yazılarınızla köstek olmayın. Deprem için hayrınızı göremedik, bari zararınızı görmeyelim. Bizler sahadayız, sizler neredesiniz? Bu yanlışınızdan dönüp bir tekzip yazısı yazmanızı bekliyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN