Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2021 11:24   Güncelleme : 02-06-2021 15:29

Şeffaf ve Dürüst Başkan Deveci İyice Köşeye Sıkıştı!

Atakum Belediye Meclisi’nin bu günkü toplantısında Atakum Belediyesi’nden bir muhasebe bürosunu adres göstererek, belediyeye milyonlarca liralık farklı malzeme satışı yapan ve Deveci’nin bürosunda görev yapan bir avukatın temsil ettiği şirketin belediyeyi icraya vermesi ile ilgili olarak oy birliği ile genel görüşme kararı çıktı.

Şeffaf ve Dürüst Başkan Deveci İyice Köşeye Sıkıştı!

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İshak Taşçı döneminde yapılan borçlar nedeniyle belediyeye haciz geldiği ve çalıştırılmadığı gerekçesi ile defalarca basın açıklamaları ve mitingler yapmıştı.

 

BELEDİYENİN AVUKATI DA İCRAYA VEREN AVUKAT DA DEVECİ’NİN HUKUK BÜROSUNDAN

Ancak icralar nedeniyle kasıtlı olarak çalıştırılmadığını iddia eden Başkan Deveci’nin kendi dönemindeki borçları nedeniyle belediyenin icraya verilmesi, icraya veren şirketin avukatının ve belediyenin avukatının da Deveci’ye ait hukuk bürosunda görev yapıyor olması da skandal olarak ulusal basında yer almıştı.

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI HASAN AKSOY’DAN DEVECİYE DESTEK

Bu haberlere ilk tepki de İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy’dan gelmişti. İYİ Parti Atakum İlçe Teşkilatı’nın Deveci’nin hukuksuz uygulamalarına karşı çıkmasına rağmen Hasan Aksoy, yaygın basında yer alan haberlerin Troller tarafından yapıldığını ve Başkan Deveci’nin arkasında olduklarını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

 

KENDİSİNE AİT OFİSİ OLMAYAN FİRMALARIN SAHİPLERİ DE SATTIKLARI MALLARI ÇEŞİTLİLİĞİ DE ŞAİBELİ

Olayın ulusal basında patlak vermesinin ardından Atakum Belediyesi’ni icraya veren şirketin Belediyede Özel Kalem Müdürlüğü’nde sekreter olarak görev yapan bir bayan personelin eşi ve erkek kardeşi olduğu, bu 3 firmanın da İlkadım İlçesi’nde bir muhasebe bürosunu adres gösterdiği ortaya çıktı.

 

OFİSİ BİLE OLMAYAN FİRMALAR BELEDİYEYE NELER SATMIŞ NELER?

Daha sonra kamuoyuna yansıyan bilgilerde bu 3 firmanın bazı CHP’li belediye meclis üyeleri ve bir CHP Milletvekili ile fotoğraflar paylaştığı, belediyeye ofisleri, işletmelerine ait özel işyerleri, imalathaneleri olmamasına rağmen milyonlarca liralık maske, temizlik ve hijyen ürünleri fotoğraf makineleri, kameralar, ve benzer malzemeler hatta makine yağı, gres yağı gibi birbiri ile hiç ilgisi olmayan ürünler de sattıkları ortaya çıkmıştı.

 

İYİ PARTİLİ VE CHP’Lİ ÜYELER GENEL GÖRÜŞME DEDİ

Bu gelişmelerin ardından AK Parti ve MHP Atakum Belediye Meclis üyeleri Belediye Meclisi’ne önerge vererek bu şirket ve borçlar hakkında araştırma komisyonu kurulmasını talep etmiş, bu talep İYİ Partili üyelerin de desteği ile oy çokluğu ile kabul edilmiş, komisyona sevkedilmişti.

Atakum Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında İYİ Partili ve CHP’li üyeler, araştırma komisyonu kararının hukuksuz olduğu gerekçesi ile Deveci’nin geri çekme önerisini destekleyeceklerini, ancak konunun genel görüşme yapılarak değerlendirilmesini önerdiklerini açıkladı. İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Fikret Candemir, Yargıda olan bir konu ile ilgili olarak meclis araştırması yapılmasının hukuki dayanağı olmadığı için böyle bir karar aldıklarını bildirdi.

 

ŞEFFAF BAŞKAN DEVECİ ISRARLA ARAŞTIRILMASINI İSTEMİYOR

Başkan Cemil Deveci de Meclisin bu günkü oturumunda bu araştırma komisyonunun hukuksuz olduğunu, yargıya ve idari soruşturmaya konu olan bir soruşturma hakkında Araştırma komisyomnu kurulmasının kanunsuz olduğunu belirterek Meclis’e araştırma komisyonu önergesinin geri çekilmesi talebini sunmuş, bir anlamda kararı veto etmek istemişti.

 

GENEL GÖRÜŞME TEKLİFİ CHP’Lİ VE İYİ PARTİLİ ÜYELERDEN

CHP’li e İYİ Partili üyeler de Araştırma komisyonu yerine genel görüşme açılması önerisinde bulundu. Yapılan oylamada İlgili konu hakkında genel görüşme açılması oy birliği ile kabul edildi.

Atakum Belediye Meclisi kanun gereği Başkan Deveci’nin katılmayacağı bir kapalı oturum gerçekleştirerek konuyu görüşecek.

 

CEMİL DEVECİ NEDEN BELGELERİ KENDİSİ AÇIKLAMIYOR, ARAŞTIRMANIN YAPILMASINI İSTEMİYOR?

Şeffalıkla övünen Başkan Deveci’nin neden ısrarla bu tabela şirketlerinin belediyeye çeşitli mallar sattığının, belediyenin avukatının da aynı büroda olmasına rağmen alacaklarının çoğunu tahsil etmiş olan firmaların belediyeyi neden icraya verdiğinin araştırılmasını engellemeye çalışması da merak konusu oldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN