Eğitim
Giriş Tarihi : 30-11-2022 10:03   Güncelleme : 30-11-2022 10:03

Sendika ne iş yapıyor diyenlere inadına eğitim bir sen diyoruz!

Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanlığı Divan Kurulu Toplantısı Samsun Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sendika ne iş yapıyor diyenlere inadına eğitim bir sen diyoruz!

Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir’in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şube Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu, Kadınlar Komisyonu üyeleri ile iş yeri temsilcileri katıldı.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, OMÜ’de 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavı süreci hakkında bilgi verirerek, üniversitelerde “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavlarının her iki yılda bir ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesi konusunda bir çalışma yapılmasının daha isabetli olacağını değerlendirdiklerini ifade etti.

Üyelerin birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Demir, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı açıklamayla mevcut 4B’liler için süre şartı aranmaksızın 4A’ya geçirileceğini açıkladı. Bu kazanımda EĞİTİM BİR SEN’in katkısı çok büyüktür.

4B’LİLER İÇİN SÜRE ŞARTI ARANMAKSIZIN 4A’YA GEÇİRİLİYOR

Bu sebeple sendika ne işe yarıyor diyenlere inadına EĞİTİM BİR SEN diyoruz. Biz de buradan Sendikamız Genel Merkezine çalışanlar için verdiği mücadele için teşekkür ediyoruz. Çünkü bu sonuç sendikamızın mücadelesi Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle oluşmuş büyük bir başarıdır.

4B’li çalışıp hiç bir güvencesi olmayan ve aynı işi yapmış olmasına rağmen 4B'lı memurdan 3 Bin lira daha az alan sözleşmeli personeller daimi kadroya atanacaklar ve 4A'lı memurların tüm haklarından yararlanacaklar.

Çalışanlarımıza hayırlı olsun yeni dönemde görev alan tüm üyelerimize bu birlik ve beraberlik ruhu içeresinde nice kazanımlara imza atabilme temennisiyle başarılar diliyorum.

Toplantı, üyelerin talep ve beklentileri, çalışma hayatı ve sendikal gündeme ilişkin konularda istişarelerin ardından son buldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN