Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-11-2020 09:08   Güncelleme : 23-11-2020 09:08

Siyasetin Ağır Abisi

Siyasetin Ağır Abisi

Siyasette liderlik çok önemlidir. Bugün gerek ülkemizin, gerekse dünyanın en önemli sıkıntısı yeterli sayıda lider yetiştiremiyor olmasıdır. Ya da başka bir ifade ile liderlik vasfına haiz olan kişilerin siyasete mesafeli durmalarından dolayı önemli bir boşluk yaşanmaktadır.

Liderlik sonradan kazanılan bir vasıf değildir. Ya doğuştan lidersinizdir, ya da değilsinizdir. Ben lider olacağım diyerek lider olunmaz. Bu Allah vergisi ve fıtratla ortaya çıkan ve ancak geliştirilen bir süreçtir. Bugün partilere baktığımızda birçok genel başkan olmakla birlikte lider sayısı yok denecek kadar azdır. Parti için de bulunan liderlik kumaşı olan kişiler; ya genel başkan yardımcısı, ya grup başkan vekili ya da parti sözcüsü olarak avutulmaktadır.

Son yıllarda özellikle mecliste bulunan milletvekillerine baktığımızda iki kişi lider olarak ön plana çıkmaktadır. Bunların birisi diğer bir yazının konusu olarak daha sonra yazılacaktır. Diğeri ise İyi Partinin önce sözcüsü, şimdi ise genel başkan yardımcısı olan Sayın Yavuz Ağıralioğlu’dur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN