Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-04-2021 10:22   Güncelleme : 20-04-2021 10:22

Söz Allah’ın sözü

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Söz Allah’ın sözü

‘Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.’ Bakara 183

Bizleri bu sene de Ramazan ayına kavuşturan Rabbimize hamdû senalar olsun. Bir yanımız hepimiz için buruk, geçen sene aramızda olup da bu sene yanımızda olmayan sevdiklerimiz var. Hastanelerde dua bekleyen hastalarımız var. Ölenlerimize Rahmet ve hastalarımıza da şifalar dileyerek başlayalım.

Ramazan ayı her inanan Müslüman’ın gönlünde hep güzel anılar biriktirmesine sebep olur. Ramazan ayına Rabbimizin verdiği ehemmiyetten ve önemden ileri gelir ki:‘Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.’ (Kadir Suresi 1) Kur’an-ı Kerim’in nâzil olmaya başlamasındandır.

  İnsanlık tarihinin en karanlık zamanlarından biri olan cahiliye dönemini Vahyin aydınlığı Asr-ı Saadet’e çevirmiştir . O vahyi hayatlarına tatbik edip inanan insanlar ‘Gökteki yıldızlar gibidir’ övgüsüne mazhar olmuşlardır. Hayata geçen Allah’ın sözleri… O sözler ki şirk batağında olan gönülleri Allah’ın tevhit nuruyla yıkamış ve Allah’ın huzurunda eğilen başlar başka hiçbir kişi veya gücün önünde boyun eğmemiş. Allah’ın sözlerine güvenen o yürekler ne korku, ne hüzün  ne de ümitsizlik bilmişler. Allah’ın vaadinin gerçekliğine iman edenler başlarına ne gelirse gelsin Allah’ın yardımının yanlarında olduğunu, aldığında bin hayır verdiğinde bin hayırlar olduğuna inanmışlar ve Allah’ı kendilerinin Velisi  olduğunu bilmişlerdir. Bunların hepsi O mübarek Allah’ın sözü olan vahyine  inanan ve iman eden Müslümanlardır.

Şimdiki zamanın insanları olarak cahiliye dönemini aratmayan imtihanlardan geçiriyoruz. Ahlaksızlığın, zulmün ve cahilliğin en karanlık zamanları bu zamanda mevcut ve  tüm bu yaşadıklarımız aslında kendi yapıp ettiklerimiz yüzünden olduğunu yine yüce kitabımızdan öğreniyoruz. Yüreklerimize Kur’anın  nuru inmezse kurtuluşumuz da bir o kadar zor olacak. Kalplerimiz huzursuz ve mutsuz olacak .

  Kuran’ı Kerim’in nazil olduğu gece ‘ Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.’(Kadir Suresi 3) Nazil olduğu geceyi bin aydan daha hayırlı kılan Kuran nazil olduğu gönülleri ne yapar. Ramazan Kuran ayıdır. İnşallah bu vesileyle Kur’an-ı Kerimle bağımızı yeniden kuralım .  Annem her sene birkaç hatim yapardı. Bu sene hem Arapçasından hem de mealinden hatim yaptı. Kur’anı anlayarak  okuyan annem çocuklar gibi şendi. Annemde salgından dolayı evden dışarı çıkmamasına yalnız yaşamasına rağmen ne can sıkıntısı ne bir karamsarlık kaldı onda. ‘Aslında bizim dinimiz ne kadar kolaymış kızım ‘ diyerek ayetlerle ilgili konuşuyor ve anlayamadığı ayetleri sorup öğreniyordu. Tek pişmanlığı’ daha önce neden böyle okumamışım ‘ diye hayıflanmak oldu. Bilmiyoruz ama öğrenmiyoruz da ! Öyle ezbere yaşıyoruz ki bizi ve gönlümüzü boş işlerle yorub  karartmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Ramazan ayı bir eğitim ayıdır. En büyük irade eğitimidir ramazan ayı . Bu ayın mürşidi Kuran,  ahlakı Kuran ahlakı  mihmandarı Hz. Peygamberin hayatı olan bir eğitim ayı olsunda bize nazil olduğu gecemiz bin yıl ömrümüzü aydınlatıp kurtuluşa erenlerden olalım.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN