Türkiye
Giriş Tarihi : 25-07-2020 17:10   Güncelleme : 25-07-2020 23:33

Sözde Müslüman özde İlahiyatçı İsrafil Balcı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları öğretim üyesi Prof. Dr. İsrafil Balcı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hutbeye elinde kılıç ile çıkmasını eleştirdi.

Sözde Müslüman özde İlahiyatçı İsrafil Balcı

Balcı sosyal medyadan yaptığı yorumda Ali Erbaş’ın kılıçlı resminin altına

“Elde kılıç!

sözde barış!

dilde İslam!

hutbede hamaset

asılsız fetih hadisi ile siyaset!

Vallahi Hz. Peygamberin anlattığı İslam bu değil”

Sözde Müslüman ve özde İlahiyatçı profesör(ler)den İslam adına ümidimizin kalmadığı bir dönemden geçtiğimiz için Balcı’nın bu hamasi çıkışına ve tribünlere oynama gayretine hiç şaşırmadık.

İslam’ın barış dini olduğu tezini ‘silahlı peygamber gerçeğinin üzerine örterek sunan ve bazı mahfillere şirin gözükmeye çalışan Sözde Müslüman ve özde İlahiyatçı profesör bunu hep yapıyor.

Bazen hadisi red ve inkar ediyor, bazen peygamberimizi arkadaşı olarak görüyor ve kabul ediyor, kendisi o seviyeye çıkamayınca Allah’ın Resulünü ve peygamberlik makamını kendi seviyesine indiriyor.

İslam’ın barış dini olduğunu bir türlü idrak edemeyen Sözde Müslüman ve özde İlahiyatçı profesör Balcı, şimdi de Şair ve hekim Abdülhak Molla'nın bundan 150 yıl öncesinden adeta bugüne seslendiği şu beytini hiç ama hiç duymamış gibi yapıyor;

"Bu mesel ile bulur cümle düvel fevz-ü felâh; Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh."

İslam adına yapılan her şeyi hamaset, hadisleri asılsız olarak gören ve kabul eden Sözde Müslüman ve özde İlahiyatçı profesör İsrafil Balcı ve gibilerine son sözümüz;

Yahu şu İslam’ın Ehli Sünnet geleneğinin hiç  mi güzel yanı yok…

Her fırsatta eleştirip yerden yere vuruyorsun…

Rahat bırak artık dini değerlerimizi…

“…………. Senin dinin sana, bizim dinimiz bize……….”

Bi düş artık yakamızdan…..

Recep YAZGANRecep YAZGAN