Siyaset
Giriş Tarihi : 16-03-2021 07:57   Güncelleme : 16-03-2021 08:39

Suat Kılıç yeniden meşruiyet kazanabilecek mi!

Bakanlık görevinden alındıktan sonra, ya müteahhitlik ya avukatlık ya da gazetecilik yapabileceğini söyleyen Suat Kılıç son aylarda yeniden siyaset sahnesinde görünme gayretlerinin birkaç ihtimali üzerinde duruluyor.

Suat Kılıç yeniden meşruiyet kazanabilecek mi!

Bu ihtimaller Suat Kılıç haberlerine Kılıç’a yakın isimler tarafından yapılan yorumlardan ortaya çıkıyor.

Bu ihtimallerden birisi Suat Kılıç’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde..

Bir başka ihtimal ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hazırlık yapıyor olması yönünde.

Diğer bir ihtimal de AK Parti MKYK’ya girerek Tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmak için kulisleri zorlayacağı yönünde…

Ve tabi ki ihtimal olarak yeniden bakan olmak için şartları zorlayacağı konuşuluyor.

SUAT KILIÇ’I SAHNEYE YUSUF ZİYA YILMAZ MI SÜRÜYOR!

Samsun kulislerinde yapılan yorumlarına göre, Samsun eski milletvekili ve Gençlik Spor eski Bakanı Suat Kılıç’ı yeniden siyasete hazırlayan ve Samsun siyasetine çok hızlı girişinin arkasında Samsun Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın olduğu yönünde.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’le beraber samsunun siyasi dinamikleri değişmeye başlayınca, Samsun’un tasfiye olan vesayetçi takımın Suat Kılıç planını devreye koydukları da iddia ediliyor.

İddialara göre senaryo şu şekilde gelişecek;

“İlk önce Kılıç ismi ortaya atılacak, Samsun’a yabancı ve Mustafa Demirin siyasetiyle iyice yalnızlaşan vekillerin desteğiyle kamuoyu oluşturulacak, ardında da Mustafa Demiri yıpratmaya başlayacaklar. Plan tutarsa Demirin yerine Kılıç geçecek. Kılıç’ın yeniden siyaset sahnesinde tutunması ise Samsun’da Yusuf Ziya Yılmazlı günlerin geri gelmesi anlamına gelir.”

SUAT KILIÇ ÇAĞRI DEVLETE YARDIMCI OLDU MU

Akasyamhaber 26.07.2016 tarihinde bir haber yaparak Suat Kılıç’a Darbeye karşı meydanlara inen Türk Milletinin Kılıç’tan kripto Paralelcileri devlete teslim etmesini istediğini yazmıştı.

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından devlet bütün kurum ve kuruluşlarda Paralel temizlik başlattı.

Bütün kurumlara sızan Paralel Yapı Temizliği için bakanlığı döneminde Paralel kadrolara sorumlu olduğu birimlere yerleştiren Suat Kılıç’a darbe gecesi tankların karşısına dikilen Türk Milletinden devlete yardımcı olması ve nereye kimleri yerleştirdiğini açıklaması için çağrı yapmıştı.

Bakanlığı döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı bütün kurumlarıyla birlikte, Kendisine ahmak denilebileceğini itiraf eden Bulent Arınç ile yakın dostluk ve mesaisinden dolayı devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı’nda kadrolaşan Kılıç’ın şimdi devletin safında yer alması ve Kripto Paralelciler deşifre etmesi bekleniyor.

Kılıç Samsunlu olması hasebiyle Gençlik ve Spor Müdürlüklerinin Samsun’daki bütün birimleriyle birlikte Anadolu Ajansı Samsun Müdürlüğü’nde de kesif bir şekilde kadrolaşmaya gitmişti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN