Güncel
Giriş Tarihi : 21-05-2015 21:30   Güncelleme : 21-05-2015 21:30

Suluova’da, tarla işçileri grev yaptı

AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde ücretlerin düşük olduğunu gerekçe gösteren tarla işçileri grev yaptı

Suluova’da, tarla işçileri grev yaptı

AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde ücretlerin düşük olduğunu gerekçe gösteren tarla işçileri grev yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren Hürriyet Mahallesi Dörtyol mevkisinde toplanan yaklaşık 70 işçi adına açıklamalarda bulunan Mehriban Demir (52),  ücretlerine zam istediklerini belirtti.

Demir, son bir yıldır yevmiye ücretlerine zam yapılmadığını ifade ederek, "Suluova’da çalışan işçilerin, elemanların çavuşuyum ben. Onların haklarını aramak için buraya toplandık. 1 senedir  30 liraya çalışıyoruz. Sabah kahvaltımız ve yemeğimiz, bizim yevmiyemiz zaten 20 liraya düşüyor, 10 lirasını yiyoruz. Yetmiyor tabi, 30 liraya sen çalışır mısın? Ucuz olduğu için işte bununla uğraşıyoruz. Yevmiyemizin 35 lira olmasını istiyoruz" dedi.  

Bu günlerde soğan ve pancar çapası için tarlalarda çalıştıklarını ve havaların ısınmasıyla birlikte gün boyunca güneş altında çalıştıklarını, buna karşılık aldıkları yevmiye ücretinin de çok düşük olduğunu belirten Demir, genç kız ve ev kadını her arkadaşının tarlada çalışıp ev bütçesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Taleplerini dile getirerek yetkililere ve işverenlere seslerini duyurmaya çalışan işçiler, yevmiye ücretleri artırılıncaya kadar çalışmayacaklarını belirterek dağıldı.

adminadmin