Sağlık
Giriş Tarihi : 25-04-2022 16:15   Güncelleme : 25-04-2022 16:15

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Vergi İndirimi Nedir?

Sağlık, insan hayatının kaliteli ve iyi bir şekilde sürdürmesi konusunda oldukça önemli olan bir konu olmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Vergi İndirimi Nedir?

Sağlıklı bir yaşama sahip olunduğu zaman hayatta ki diğer her konuda halledilmeyecek sorun kalmaz. Yoğun çalışma saatler olsun stres yanı sıra kronik rahatsızlıklar ve kaza gibi birçok konu hem bedensel hem de ruhsal sağlığı tehdit eden unsurlar olmaktadır. Sağlık ile ilgili bir sorun yaşandığı zaman bu süreci en az sorunla bitirmek için tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneğinden yaralanma imkanı bulunmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Öne çıkan bu sigorta çeşidi ile sigorta başlangıç tarihinden başlayarak ortaya çıkan hastalıkların muayene, tetkik ve tedavi giderleri, poliçe aracılığında belirtilen teminatlar kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu ile geri ödeme kuralları ve özel şartlar dahilinde karşılanmaktadır. Bu sigorta türü ise devlet destekli bir sigorta türü olarak öne çıkmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kimler Faydalanılır?

Genel sağlık sigortası olan, 65 yaş altında olan her vatandaş Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile hizmet alma hakkına sahip olmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Vergi İndirimi Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası gelir vergi indirimi avantajından, gelir vergisi ödemek ile yükümlü herkesin faydası mevcut olmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası gelir vergisi indirimine tabi olmaktadır. Bireyler gelir vergisi ödemesi halinde, tamamlayıcı sağlık sigortası ya da özel sağlık sigortası vergi indirimi avantajlarından yararlanma imkanı mevcut olmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası vergi iadesi, kendisi için ve eşi ile on sekiz yaşını henüz doldurmamış çocukları için özel sağlık ya da aile tamamlayıcı olan sağlık sigortalarına ödemiş oldukları primin ’ini geri almak hakkına sahip olmaktadır.

 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

Tamamlayıcı sağlık sigortası aracılığında ödenilen primlerin bir kısmını gelir vergisinden düşme avantajı sunmaktadır.

Hamileliği ilgilendiren her türlü kontrol muayene ve tetkik ile hamilelik kontrolleri teminatı poliçeye dahil edilmesi halinde karşılama imkanı sunmaktadır.

Aile üyelerinin poliçeye dahil olması halinde her bir aile üyesi için a varan aile indirimi imkanı da tamamlayıcı sağlık sigortası avantajları arasında yer almakta ve en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası imkanı bireylere sunulan avantajları arasında yer alan konu olmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortaları hakkında bilgi almak için https://www.tamamlayicisaglik.com/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN