Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2017 08:43   Güncelleme : 28-07-2017 08:43

Tarımda Canik-Omü İşbirliği

Canik Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, kırsal alanda tarımı geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Dekan Prof. Dr. Yusuf Demir, ekibiyle birlikte işbirliği toplantısı yaptı.

Tarımda Canik-Omü İşbirliği

Üniversitenin bilgi ve birikimi kapsamında bilimsel çalışmaları üreticilerin emeği ile buluşturmayı amaçlayan Canik Belediyesi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği, OMÜ Ziraat Fakültesi ile işbirliğini sürdürüyor. Daha önce kırsal bölgelerin kalkınması ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla ortak çalışmayla küçükbaş hayvan yetiştiricilerine rehber olacak "Yetiştiriciler İçin Koyun-Keçi Hastalıkları El Kitabı" hazırlayan üç kurum ve kuruluş, yeni çalışmalara imza atmak için çalışmalar yürütüyor.

İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Canik Belediyesi Başkan Vekili ve Samsun Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki ile Başkan Yardımcısı Alican Usta, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ile birlikte Canik'te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi fakülte binasında amacıyla toplantı gerçekleştirdi. Son derece verimli geçen toplantıda yeni ortak çalışmalar üzerinde durulurken, Başkan Vekili Baki ile Başkan Yardımcısı Usta, tarımın geliştirilmesi noktasında üniversitenin desteğini esirgemeyen Dekan Prof. Dr. Demir'e ve ekibine teşekkür etti.

EL KİTABI ÇIKACAK

Tarımın geliştirilmesi noktasında üniversite desteğinin ve bilimsel çalışmaların şart olduğuna işaret eden Canik Belediyesi Başkan Vekili ve Samsun Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki, "Ziraat Fakültemizle ortak çalışmayla üreticilerimiz için 'Koyun-Keçi Hastalıkları El Kitabı' çalışması yaptık. Basım aşamasında olan bu el kitabımızı inşallah en kısa zamanda üreticilerimizle buluşturacağız. Bununla yetinmeyerek tarımsal alanda yeni ortak çalışmalar yapmak amacıyla üniversitemizdeki bilim insanlarımızla sık sık biraraya geliyoruz. İnanıyorum ki üniversitemizin de desteğiyle üreticilerimizin desteklenmesi ve tarımın geliştirilmesi konusunda daha güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.

BİLGİ, ÜRETİCİYLE BULUŞUYOR

Canik Belediyesi ve birlik olarak hayvancılığın gelişmesi ve üreticilerin ekonomik kazanımlarının artırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Şehrimizde bulunan Ziraat Fakültesi gibi bir imkandan sonuna kadar yararlanmak istiyoruz. Üniversitemizin değerli bilim insanlarının değerli bilgilerini hayvancılık ve üreticilerimizle buluşturduğumuzda inanıyorum ki şehrimiz de bundan kazançlı çıkacaktır. Ben başta Ziraat Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Yusuf Demir olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE HALKIN YANINDA

Tarımın geliştirilmesi noktasında üniversitenin akademik bilgisini halkla buluşturduklarına işaret eden OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir de, “Ziraat Fakültesi olarak tarım ve hayvancılık konusunda bilgi ve tecrübemizi halka buluşturuyoruz. Akademik çalışmalarımızın sadece üniversite içerisinde kalmaması ve halkımızın, üreticilerimizin yararına kullanılması için çalışıyoruz. Bu noktada tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmalardan dolayı Canik Belediyesi’ne ve Samsun Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

adminadmin