Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-10-2016 13:13   Güncelleme : 28-10-2016 13:13

Taşçı’dan 29 Ekim Mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Türk Milleti var oldukça, ezanımızı dindirmeye, bayrağımızı indirmeye, bizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Taşçı’dan 29 Ekim Mesajı

Samsun Haber - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılında, millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Taşçı, “Milli birliğimize ve beraberliğimize kast eden iç ve dış etkenlere karşı daha çok kucaklaşmalıyız. Bu ülke kolay kurulmadı, kolay millet olunmadı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, mesajında birlik ve beraberlik mesajları vererek, milletçe daha çok kenetlenmenin gerekliliğine dikkat çekti. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bizler, dedeleri hiçbir fedakarlıktan kaçmamış, millet olmak ve güçlü bir devlet olmak adına canını vermekten kaçınmamış bir milletiz. Dün dedelerimizin verdiği mücadeleyi, bugün torunları olarak bizler de veriyoruz. Türkiye’nin güçlenmesini hazmedemeyen, milletin kucaklaşmasından ve büyük bir güç olmasından rahatsızlık duyanlar o zamanlar olduğu gibi bu süreçte de maalesef vardır. Bugün Türkiye’yi bölmek isteyen iç ve dış güçler, bundan 93 yıl önce dedelerimizden vatanımızı, topraklarımızı almak isteyenlerin torunlarıdır. Unuttukları gerçek şudur ki, Türk Milleti var oldukça, ezanımızı dindirmeye, bayrağımızı indirmeye, bizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tarih, bunun örnekleriyle doludur. İçinden geçtiğimiz bu süreçte daha çok kucaklaşmalı, birlik olmalıyız. Biz birlik oldukça, kenetlendikçe, hiçbir hain çete, bölücü grup bizi yıkamaz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 93 yıl önce verdiği büyük mücadeleyi unutmanın mümkün olmadığını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yokluk içerisinde girdikleri savaşlarda bir var olma mücadelesi vermiş. Bu uğurda can vermiş ama bir karış toprak vermemiştir. Aradan geçen 93 yılın ardından bugün ülkemiz genç nüfusumuz ve güçlü alt yapımız ile dünyanın 16, Avrupa’nın ise 6. büyük ekonomisi haline gelmiştir. Bu doğrultuda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bizlerin bu değerli mirasın yılmaz bekçileri olarak, milletimiz ve devletimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını herkes bilsin. Biz canımızdan vazgeçeriz ama vatanımızdan vazgeçmeyiz” diye konuştu.

 

 

adminadmin