Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-09-2017 12:07   Güncelleme : 27-09-2017 12:07

Tekkeköy Belediyesinden İlçe Girişine Estetik Dokunuş

Tekkeköy Belediyesi, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde Tekkeköy ilçe girişini sil baştan yenileniyor ve değişiyor.

Tekkeköy Belediyesinden İlçe Girişine Estetik Dokunuş

İlçenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Tekkeköy Belediyesi dört bir yanda farklı alanlarda yürütmüş olduğu köklü çalışmalarla kente estetik bir görünüm kazandırıyor. Bu kapsamda ilçe girişinden devlet demir yollarına kadar olan ana caddeyi tamamen değiştirme çalışmaları başladı.

Her alanda gelişen, değişen ve büyüyen Tekkeköy’e yeni bir vizyon oluşturmaya başladıklarına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Samsun Ordu karayolu farklı seviyeli kavşak köprülerinin ve alt yollarının tamamlanmasının ardından ilçemize bağlanan bağlantı yolları Karayolları, Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa çalışması ile düzenleniyor. Bu bağlantı yolları aynı zamanda ilçemizi ana karayoluna bağlayan önemli çıkış kapıları durumundadır. Bunların arasında en önemlisi ilçemizin girişi ve çıkışı konumunda olan ve her gün on binlerce kişinin ilçemize giriş çıkış için kullandığı Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddemizdir. Bu caddemizde Tekkeköy sapağı diye adlandırdığımız yerden devlet demir yollarına kadar olan yolumuzda kapsamlı bir çalışma başlattık. İlk olarak girişi düzenleme ile işe başladık. Ardından eskiyen ve deforme olan yolumuzu kazıyarak alt zeminini sağlamlaştırıp sil baştan yeni sıcak asfalt ile kapladık. Kaldırımları engelli şeritleri yerleştirerek tekrar yaptık. Şimdide orta refüj ile etrafının çevre düzenlemesine ve peyzajına başlıyoruz. Kısa bir süre sonra ilçemizin girişi farklı ve yep yeni bir görünüme kavuşacak. Bu konuda bizlerle koordineli hareket eden Karayollarımıza ve müteahhit firmamıza titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

adminadmin