Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 26-04-2021 10:39   Güncelleme : 26-04-2021 10:39

Teravih Yasağı ve Düşündürdükleri

Teravih Yasağı ve Düşündürdükleri

Mübarek Ramazan ayını yaşıyoruz. Fakat maalesef son iki yıldır camilerde teravih namazı kılamıyoruz. Bunun şüphesiz bazı hikmetleri vardır. Konu üzerinde biraz düşünmek gerekiyor.

Allah, bu Korona virüs salgınını ve teravih namazı gibi güzel bir ibadeti cemaatle kılma yasağını neden verdi? Hükümete kızdığımız kadar biraz da kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Hangi kusurlarımız vardı ki; bunları anlamak ve idrak etmek için Allah böyle musibetleri veriyor?

Ramazan ayının en önemli meyvesi oruçtur. Orucun faydaları saymakla bitmez. Lâkin Ramazan ayının bir başka güzelliği de teravih namazlarıdır. Ramazanda camilerimiz boş yer kalmayacak kadar dolardı. Dillerimiz Kur’ân’la, namaz tesbih ve duâları ile hatta teravih namazı aralarında okunan ilâhilerle coşardı. Oruçlu insanlar adeta bir melek vaziyetine girerlerdi.

Namazlarını kılamayan bazen ancak Cuma’lara gidebilen kardeşlerimiz, bu ayda teravih namazlarını kaçırmamaya dikkat ederlerdi. Özellikle cami ve mescidler bir başka şenlik görüntüsü içine girer. Bu camilerde adım atacak, secde edecek yer bulamazdınız.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN