Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-05-2023 11:37   Güncelleme : 12-05-2023 11:37

Ticaret Bakanı Muş İşadamlarına Su Ürünleri Sektörünü İşaret Etti

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, Kısa adı ASRİAD olan Asrın İşadamları Derneği Samsun Şubesi üyesi MK Yapı sahibi Mustafa Kılıç tarafından düzenlenen kahvaltıda işadamlarıyla bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Muş İşadamlarına Su Ürünleri Sektörünü İşaret Etti

Kahvaltı sonrası konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş işadamlarına kısa sürede gerçekleştirdiği icraatlarını anlatarak Samsun’un ticaret hacminin büyüütlmesi için işadamlarından destek istedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuşmalarında seçimlere de temas ederek bu seçimlerin 100 yılın seçimleri olduğunu ifade etti.

Samsun’un eğitim, sağlık, spor, lojistik ve ulaşım alt yapısının çok  iyi olduğunu da sözlerine ekleyen Muş,  sanayinin 38 milyon dolardan 1.6 Milyar dolara ihracat rakamlarının çıkartıldığını ve bu rakamın 5 milyar dolarlara çıkartılmasını hedeflediklerini belirtti.

İşadamlarına Samsun’a su ürünleri sektöründe son yıl 102 milyon dolar ihracat yapıldığını ve Muğla’nın 610 milyon dolar ihracat yaptığını söyleyerek Samsunun su ürünleri sektöründe coğrafi yapısı itibarıyla çok daha avantajlı olduğunu kaydetti.

Yakakent te su ürünleri organize sanayisi çalışması yapılacağını geniş bir alanda denizden su çekilerek doldurma göletler yapılacağını ve burada yavru balık yetiştiriciliği yapılarak belli bir boyuta ulaştıktan sonra denizlere taşınıp balıkların işlenerek yada işlenmeden ihraç edildiğini belirten Bakan Muş, “Bölgede 10 firmamız her biri 100 milyon dolar ihracat yapsa 1 milyar dolar ihracatı bu sektörde Samsun yakalayacaktır” diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN