Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-07-2019 10:14   Güncelleme : 26-07-2019 10:20

TOBB Samsun İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla; Uçuş sayısında Trabzon’u geçemiyoruz!

TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Samsun İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla, DHMİ yolcu trafiği ve tüm uçak trafiği verilerini sosyal medya hesabından paylaşarak, Trabzon’un sürekli Samsun’un önünde ve Ordu’nun yeni havaalanı olmasına rağmen Samsun’un yüzde 40 gerisinde olduğunu belirterek “bir yerlerde bir yanlış var dedi.

TOBB Samsun İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla; Uçuş sayısında Trabzon’u geçemiyoruz!

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Samsun İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla’nın paylaşımı şu şekilde;

Bölgemizde bir adım öne çıkabilmek ve adım atabilmek için daha neye ihtiyacımız var bilemiyorum. Bölgenin en yüksek potansiyeli olan şehriyiz ama bir yerlerde bir yanlış var. Ve bu konuyu görmezden gelenler var.

Trabzon havalimanı uçuş sayısında iki kat potansiyele sahip, yolcu sayısında 1 milyon KİŞİ fazla yolcu misafir ediyor, onları tebrik etmek lazım.

Ordu havalimanı ise çok çok yeni açılmasına rağmen aramızdaki fark %40 civarlarında gerimizde. Bence büyük başarı, bizi geçecekleri aşikar.

Samsun olarak biz ne yapıyoruz veya neyi yapamıyoruz da potansiyelimizi arttıramıyoruz sormak lazım. Ama muhatabı da çıkmaz bu işin kesin. İyi olsa herkes kendi resmi ile billboardlarda afiş yapıştırma sırasına girecek kadar ucuzlaşabilir ama. Vatandaş eğer sorgulamaz ve bilmek istemezse söyleyen de çıkmayacak bunu bilin.

Birkaç üst düzey bürokratın ve siyasinin katıldığı bir toplantıda çok tartışmalar ve karşılıklı diyaloglar olmuştu. Vatandaş sitem etmiş ve hesap sormuştu. O anda tüm yöneticiler haliyle kendilerine dokununca rahatsız olmuş ve yüz ifadelerine de yansımıştı. Gergin bir ortam oluşmuştu.

Takiben aradan birkaç ay bir süre geçti ve Ankara’dan bir yetkili demişti ki tüm Türkiye de bu toplantıları düzenledik en çok ses getireni Samsun oldu. Sebep dedim hemen. Bir tek orda insanlar katılımcıları irdeledi ve sorguladı genelde kimse sesini çıkarmaz fotoğraf çektirir yemek yer gideriz dedi.. Yani ağlamayana meme yok misali.

Samsun olarak sıfır menfaatle sadece şehrimize hizmet edecek insanların birer adım öne çıkıp şehrimizin kalitesini ve edep, adap bilen kültürünü sürdürmesi lazım. Yoksa edepsizleri izlemeye devam edeceğiz hep birlikte.

İlgili verileri dhmi.gov.tr adresinde bulabilirsiniz.

adminadmin