Siyaset
Giriş Tarihi : 13-05-2020 16:38   Güncelleme : 13-05-2020 16:38

Türkiye Ve İran 22 Ortak Projeyi Hayata Geçirecek!

Tahran, İRNA- İranlı ve Türk araştırmacıların İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliği ile 22 ortak projeyi uygulayacakları duyuruldu.

Türkiye Ve İran 22 Ortak Projeyi Hayata Geçirecek!

Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Temmuz 2019'da 2020 TÜBİTAK-MSRT Ortak Davetiye programı çerçevesinde duyurulan İran-Türkiye ortak araştırma projelerinin ardından, İranlı ve Türk araştırmacılar arasında 164 otak araştırma projesi alınarak, jüri tarafından değerlendirildikten sonra nihayet geçtiğimiz günlerde 22 ortak proje onaylandı.

 

Bu projeler İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı Bilimsel ve Uluslararası Merkezi ile TÜBİTAK'ın iş birliğinde uygulanacak.

 

TÜBİTAK tarafından Türk araştırmacılar için tahsis edilen tutar, proje başına 100 bin TL, İran Bilim Bakanlığı tarafından İranlı araştırmacıların kullanması için aktarılan tutar ise her proje için 40 milyon Tümen olarak açıklandı.

 

Seçilen projeler, projelerin detayları ve ilgili üniversitelerin isimleri, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı Bilimsel ve Uluslararası Merkezi sitesind yer alıyor.

 

İran Bilim Bakan Yardımcısı Hüseyin Salar Amoli dün yaptığı açıklamada bu ortak projeyi, İran-Türkiye Korona Sonrası Uluslararası İş Birliği Projesi olarak adlandırdı.

Kaynak: İRNA

Recep YAZGANRecep YAZGAN