Güncel
Giriş Tarihi : 05-05-2017 15:43   Güncelleme : 05-05-2017 15:43

Türkiye'nin Suç Atlası Çıkarıldı

Adalet Bakanlığı tarafından geçen yıl açılan davalardaki suçlar üzerinde yapılan araştırmayla Türkiye'nin 'Suç Atlası' çıkarıldı.

Türkiye'nin Suç Atlası Çıkarıldı

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, geçen yıl yurt genelinde açılan davalardaki suç türlerine ilişkin araştırma yaptı. Ülke genelinde işlenen suçların mercek altına alındığı araştırmada, illere ve coğrafi bölgelere göre Türkiye'nin 'Suç Atlası' çıkarıldı. Hazırlanan 'Suç Atlası'na göre, Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca açılan davalarda, kasten ve taksirle yaralamayı da içeren 'Vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar' 60 ilde ilk sıraya yerleşti. Türkiye’nin metropol illeri başında yer alan İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 20 ilde ilk sırayı alan suç türü; hırsızlık, yağma ve mala zarar vermeyi kapsayan 'Mal varlığına karşı işlenen suçlar' yer aldı. 'Suç Atlası'nda; 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefetten Şanlıurfa ve Rize, 'Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar'da Hakkari, 'Elektronik Haberleşme Kanunu'na muhalefetten Batman ve 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten ise Trabzon ilk sırada yer aldı.

Bölgesel araştırmalarda ise Akdeniz, Doğu Anadolu, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde 'Vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar' ile ilgili açılan davalar ilk sırada yer aldı. 'Mal varlığına karşı işlenen suçlar'da da, Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ilk sırada yer aldı.

adminadmin