Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-08-2019 12:26   Güncelleme : 19-08-2019 12:26

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy’dan Cesur hatıralar ve başarılı bir kitap!

Samsun’da ticari hayatına devam eden Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy’un hatıralarından oluşan, ‘Hayatımdan Satırlar’ isimli kitabı, Samsunlu bir işadamının esnaflıktan holding patronluğuna yürürken biriktirmiş olduğu ticari hayat tecrübelerini ortaya koyan gayet muhtevalı bir eser.

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy’dan Cesur hatıralar ve başarılı bir kitap!

İkinci baskısında kurgusu, terkibi ve dili üzerinde daha çok çalışılması lazım olan eser, Fahrettin Ulusoy’un başarıları ve bazen de iflasın eşiğine kadar getiren başarısızlıklarını, beraber iş yaptığı, siyasete girdiği, sosyal ve sivil toplum faaliyetlerinde yer aldığı kişilerin müspet ve menfi yönlerinden bahsederken tarafsızlığını koruması bakımından başarılı ve öncü bir çalışma olmuş.

Kitap sadece keyifle okunacak bir muhtevaya sahip değil…

Samsun’un iş dünyasının ve siyasetinin, Samsunspor’un, Samsun STK’larının önemli ve öncü ismi Fahrettin Ulusoy’un hayatını okurken aynı zamanda Samsun yakın tarihine de giriş yapmış oluyorsunuz.

Kitapta ismi geçen iş, siyaset ve spor adamlarının bir kısmının halen aktif olan hayatlarını da okuyorsunuz.

Ulusoy kitabında o kadar cesur ve tarafsız ki, babası ve kardeşi Suat ile alakalı yaşadığı menfi hatırlarını yazarken ve onları acımasızca eleştirirken gözünü budaktan esirgemiyor.

Dolayısıyla kitapta sadece iyi ve güzel olaylar ve iyi ve dürüst insanlar yok.

Kitap geleneksel olarak iş hayatında babasıyla anlaşamadığı için işini ve hatta şehrini terk ederek türlü sıkıntılarla karşı karşıya kalan bir gencin başarılı olma hırsıyla gece gündüz çalışarak dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelme hikâyesinden oluşuyor.

Yani kitapta genç işadamları için fazlasıyla tecrübe aktarımı ve kişisel gelişim hikâyeleri mevcut.

Fahrettin Bey, hayatını kronolojik olarak gözler önüne sererken bazen gülümsetiyor ve bazen de benim tesadüfen Tiflis dönüşü otobüste okuduğum ‘Tiflis’te domuz eti yemeleri’ hikayesinde olduğu gibi itici, tiksindirici olabiliyor.

‘Hayatımdan Satırlar’ kitabı, Akasyamhaber’in kamuoyunun gündemine sıklıkla getirdiği Samsun’daki Masonik yapılanma; Rotaryenler ve yine Akasyamhaber’in deşifre ettiği Cumartesi Kahvaltı Grubu hakkında bilgiler ve yazarın yaşanmış tecrübelerini de barındırıyor.

Önümüzdeki günlerde son sayfalarına kadar geldiğim kitabı Cumartesi Kahvaltı Grubu ve Rotaryenler bölümleriyle ele almaya devam edeceğiz…

adminadmin