Eğitim
Giriş Tarihi : 04-08-2021 12:15   Güncelleme : 04-08-2021 12:15

Üniversiteni Keşfet Yök Sanal Fuarı 2021 Başladı!

Tercih yapacak adaylar için üniversitelerin ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021" başladı.

Üniversiteni Keşfet Yök Sanal Fuarı 2021 Başladı!

Üniversite tercihi yapacak adaylar, sanal fuara bugünden itibaren 6 Ağustos'a kadar "https://sanalfuar.yok.gov.tr" adresinden erişim sağlayabilecek.

6 Ağustos'a kadar sürecek olan sanal fuarla, salgın dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak öğrencilere tercih edeceği programın üniversitelerce dijital ortamda yakından tanıtılması hedefleniyor.

YÖK'ün koordinesinde 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleştirilen sanal fuarda yükseköğretim kurumları canlı tanıtım etkinlikleri yapıp, öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirecek. Sanal fuara katılan üniversiteler ayrıca öğrencileri merak ettikleri hususlarda canlı sohbet yoluyla da bilgilendirme imkânı bulacak.

Üniversite tercihi yapacak gençlere yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkanları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkanların anlatılmasının hedeflendiği sanal fuara "https://sanalfuar.yok.gov.tr" adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve yükseköğretim kurumlarının dijital ortamda bir araya getirilmesiyle oluşturulan sanal fuarın bu yıl da üniversite tercihi yapacak olan öğrenci ve velilerininnin yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor.

 

Özvar, öğrencilere seslendi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Üniversiteleri Keşfet Sanal Fuarı 2021'in açılışı dolayısıyla öğrencilere yönelik selamlama konuşması yaptı.

Zorlu bir maratonun ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencileri tebrik ederek sözlerine başlayan Özvar, şöyle devam etti:

"Bugünlerde program ve üniversite tercihi bağlamında geleceğiniz açısından önemli bir karar verme sürecindesiniz. İçinde bulunduğunuz şartları da dikkate alarak, bu süreci sizin için kolaylaştırmak maksadıyla Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021 adıyla bir fuar düzenleyerek üniversitelerimizi dijital platformda size tanıtmak istedik. Bu fuarın, tercih sürecindeki kararlarınızda önemli oranda yol gösterici olacağına, size en uygun program ve üniversite tercihini yapabilmenize katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu fuarda, istediğiniz üniversite ile ilgili merak ettiğiniz tüm konuları canlı sohbet ortamında üniversitelerimizin yetkili temsilcilerinden doğrudan ve hızlı bir şekilde öğrenebileceksiniz. Ayrıca YÖK-ATLAS uygulamamızın da tercih sürecinde size yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış olduğunu özellikle hatırlatmak isterim."

YÖK Başkanı Özvar, Türk yükseköğretim sisteminin, 207 yükseköğretim kurumu, 8 milyonun üzerinde öğrencisi, 180 bine yakın öğretim elemanıyla, Avrupa yükseköğretim alanının önde gelen ülkelerinden biri olduğuna işaret ederek, öğrencilere şu sözlerle seslendi:

"Aydınlık yarınlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan sizlerin iyi bir eğitimle, donanımlı ve bilinçli bireyler olarak geleceğe hazırlanmanızı oldukça önemsiyoruz. Bildiğiniz gibi her ilimizde en az bir üniversite bulunmakta ve bu üniversiteler illerin gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Tam bir öğrenci dostu olan ülkemizin üniversitelerinde akademik eğitimin yanı sıra; sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine katılabilecek ve son teknoloji ile donatılmış kampüslerde ayrıcalıklı bir eğitim alma şansı yakalayacaksınız. Bu nedenle hayalini kurduğunuz güzel bir gelecek için kapsamlı bir araştırma yaparak, istediğiniz ve sevdiğiniz programları tercih etmenizi tavsiye ederim. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, öğrenim göreceğiniz alanı bilinçli bir şekilde seçmeniz, üniversitenin sunduğu olanakları araştırmanız, ilgi ve istekle okumanız çok önemlidir.”

 

Bu bölümleri seçen öğrenciler desteklenecek

YÖK olarak, ülke açısından öncelikli gördükleri alanlardaki belli programlara ilk 15 tercihinde yer verip ilk üç sırada yerleşen öğrencileri öğrenimleri boyunca YÖK bursu ile desteklediklerini hatırlatan Özvar, bu programların; ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri, veterinerlik, astronomi, astrofizik, fizik, kimya, biyoloji ve matematik olduğunu ifade etti.

YÖK Başkanı Özvar, bu programlara ek olarak temel bilimler programları olan fizik, kimya, biyoloji ve matematik lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen öğrencilerin diledikleri takdirde, YÖK tarafından İstanbul Üniversitesi bünyesinde özel olarak oluşturulan Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim alabileceklerini görebileceklerini belirtti.

YÖK ile yapılan iş birliği protokolleri uyarınca tekstil, deri, maden, jeoloji, maden ve cevher hazırlama gibi mühendislik lisans programlarını tercih eden ve başarısı sırası yüksek olan öğrencilere farklı meslek kuruluşları tarafından burs sağlandığını dile getiren Özvar, şunları kaydetti:

"Umuyorum ki “Üniversiteni Keşfet” fuarı sizi hayalini kurduğunuz üniversite ile buluşturarak, tercih sürecinizi kolaylaştıracaktır. Yapacağınız tercihin sizlere, ailelerinize ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diler, akademik hayatınızda başarılar dilerim."

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN