Güncel
Giriş Tarihi : 06-08-2015 12:30   Güncelleme : 06-08-2015 12:30

Ünye’de “Alo Engelli Hattı”

ORDU (AA) - Ünye Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi arasında imzalanan protokolle 0452 324 2461 numaralı “Alo Engelli Hattı”nı arayan engelli vatandaşlara hizmet verilmeye başlandı

Ünye’de “Alo Engelli Hattı”

ORDU (AA) - Ünye Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi arasında imzalanan protokolle 0452 324 2461 numaralı “Alo Engelli Hattı”nı arayan engelli vatandaşlara hizmet verilmeye başlandı.  

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Aslan Güdek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye Belediyesi işbirliğiyle “Alo Engelli Hattı” protokolünün imzalandığını ve bu hattın Ünye’nin tüm mahallelerine hizmet vereceğini söyledi.

Alo Engelli Hattı’nı arayan ve yardım isteyen engelli vatandaşların ücretsiz bir şekilde evinden alınarak iş ve işlemlerini tamamladıktan sonra tekrar evine bırakılacağını belirten Güdek, “Ünye’nin neresinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımız bu hattı arayarak yardım isteyebilecek. Evinden ücretsiz olarak alınan vatandaş işi bittikten sonra evine geri götürülecek” dedi.

Güdek, Alo Engelli Hattı çalışmasına ilişkin şunları söyledi:

 “Engelli vatandaşlarımızın ‘yolda kaldım’, ‘evdeyim beni hastaneye götürün’, ‘hastanede veya kamu kurum ve kuruluşlarında işim var’ gibi talepleri ve ihtiyaçları oluyordu. Bu sorunlarla ilgili Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdik. Başkan Çamyar’ın engellilere yönelik projesi vardı, bizim de engelli vatandaşlarımızın taleplerine cevap verecek Alo Engelli Hattı kurulması talebimiz oldu. Kendisi de bu çalışma için bize araç ve şoför tahsis edebileceğini söyledi. Bu bağlamda protokol hazırlandı ve Ünye Belediyesi’yle protokolü imzalayarak Alo Engelli Hattını faaliyete soktuk. Ünye’nin hangi mahallesinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olan, hastaneye gitmesi gereken, kamu kurum veya kuruluşlarında işi olan, ayrıca çevre il ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında işi olup da gitmesi gereken engelli vatandaşlar 0452 324 24 61 numaralı “Alo Engelli Hattını” arayarak yardım isteyebilecek.”

adminadmin