Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 28-12-2020 06:50   Güncelleme : 29-12-2020 06:27

Üstün Avize’nin Kurucusu Yılmaz Çiçek Hakka Yürüdü!

Samsun'da Üstün Avize'nin kurucusu hayırsever işadamı Hacı Yıllmaz Çiçek vefat etti.

Üstün Avize’nin Kurucusu Yılmaz Çiçek Hakka Yürüdü!

Samsun'da Üstün Avize'nin yöneticisi İlyas Çiçek'in, hayırsever kişiliğiyle tanınan babası Hacı Yılmaz Çiçek, hayatını kaybetti.

Hacı Yılmaz Çiçek’in cenazesi bugün saat 14.00’de kılınacak cenaze namazına müteakiben Kıranköy mezarlığına defnedilecek.

 

SAMSUN’UN TEK RADYO MARKASINI KURMUŞTU

Samsun’un önemli markalarından olan Üstün Avize’nin kurucusu Yılmaz Çiçek’in avize işine başlamadan önce Samsun’un ilk ve tek radyo markası olan Üstün Radyo’yu üreterek binden fazla radyo satmıştı.

Samsun’da yayın yapan ve yayınına bir süre ara veren Bütün Şehir Dergisi, Hacı Yılmaz Çiçek’in Üstün Radyo Markasının hikâyesine şöyle yer vermişti;

1940 Bafra doğumlu olan Yılmaz Ayçiçek, 1969 yılında ’40 Derste Radyoculuk’ isimli bir kitapçığı okuyarak Radyoculuğa heves ediyor..

Kendisi hafız olan Çiçek kitapçığın tamamını ezberleyerek bir yıl boyunca bir  radyocunun yanında çırak olarak çalışıyor..

Çiçek çok değil iki sene sonra ise tek sermayesi olan bisikletini satıp Bafra’nın köyünden şehre gidip üç yıl önce kafasına koyduğu kendi radyosunu yapma fikrini hayata geçirmek için ilk adımını atıyor.. Üstün Radyo 1972 yılında görücüye çıkıyor.

Çok beğenilen Üstün Radyo’yu Yılmaz Çiçek el yapımı olarak üreterek 1000’den fazla satıyor..

Bafralı köylülerin tütün tarlasına bile giderken yanlarından eksik etmediği Üstün Radyo’nun beğenilmesinin sebebi ise çok beğenilerek dinlenilen Arabesk yayın yapan Polis Radyosunu çekmesi idi. 

Polis Radyosunu çekmesi için Kısa Dalganın güçlendirilmesi gerekiyordu ve bunu başarmıştı..

Bafralı Yılmaz Çiçek, Üstün Radyo’nun üretimini 1983 yılına kadar yani yaklaşık 11 yıl sürdürüyor..

Çiçek 1983 yılında Samsun’a yerleşerek Radyo imalatı işini bırakıyor avize işine başlıyor..

Recep YAZGANRecep YAZGAN