Genel
Giriş Tarihi : 12-05-2021 12:07   Güncelleme : 12-05-2021 12:07

Valiz Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Yeni bir valiz ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bazı önemli ayrıntıları göz önünde bulundurmalısınız. Estetik görünüme sahip ve görsel açıdan şık bir valize sahip olmanız size işlevsellik açısından artı sunmayabilir. Bu sebeple, görsel olarak şık valizleri seçerken aynı zamanda kaliteli olmasına ve teknik özelliklerinin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şekilde olmasına özen göstermelisiniz.

Valiz Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Ağırlık

Kabin boyutlu, büyük boyutlu ve orta boyutlu valizlerin tamamının belirli bir ağırlığa sahip olması gerekir. Valiz içerisine eşya koyduğunuz zaman ağırlaşmaya başlar. Bu yüzden hafif yapıdaki valizleri tercih etmelisiniz. Böylelikle seyahatiniz sırasında problem yaşamamış olursunuz.

 

Dikişler

Valiz satın alırken dikişlerine detaylı bir şekilde bakmalısınız. Kalitesiz dikişlerle tasarlanan valizler seyahatiniz sırasında bozularak size büyük problemler yaşatabilirsiniz. Valizlerin sap kısımlarının da kaliteli bir şekilde üretilmiş olması gerekir. Bu detaylara dikkat ederek yeni bir valiz satın alırsanız daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

 

Körükler

Seyahat edeceğiniz zaman eşyalarınızı dikkatli şekilde  yerleştirmenize rağmen sığmadığından şikayetçiyseniz körüklü modelleri tercih edebilirsiniz. Esnek yapısıyla dikkat çeken bu modeller, valizin hacminin %30 oranlarına kadar yükselebilmesini sağlar. Bu sayede ikinci bir valiz taşımak zorunda kalmazsınız ve valizinizi daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Dış Tasarım

Dış kısmı canlı ve rengarenk olan valizlerin dayanıklı olup olmadığından emin olmanız gerekir. Valizin hassas malzemelerden tasarlanması birkaç seyahat sonrası kullanılamaz hale gelmesine sebep olabilir. Dış tasarımı ve kabuk kısmı kalın olan modelleri seçerseniz ağırlıkla ilgili problemler yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu sebeple orta kalınlıktaki hafif olan modelleri seçmelisiniz. Kumaş valiz seçecekseniz bu ürünlerin su geçirmez özelliklere sahip olduğundan emin olmalısınız. Modaya uyumlu tasarımlara sahip ürünleri incelemek isterseniz https://www.valizdunyasi.com/ adresine göz atabilirsiniz.

 

Tekerlekler

Havayolu seyahatleri için uygun bir valiz düşünüyorsanız, tekerlek sayısına dikkat etmelisiniz. Çift tekerlekli olan ürünler ve çekçekli tasarımlar yeterli olsa da dört tekerlekli olan valizlerle daha konforlu bir seyahat imkanı elde edebilirsiniz. Valiz satın alacağınız zaman tekerleklerin valize monte ediliş şekli de dikkat etmeniz gereken ayrıntılar arasındadır. Uçak yolculukları yapılacağı zaman valizinizde ciddi hasarlar ortaya çıkabilir. Hasarlar genel olarak tekerlek kısmında meydana gelir.

 

Boyutlar

Valizler arasında farklı boyutlarda tasarlanan seçenekler bulabilmeniz mümkündür. Bu modeller arasından seçim yaparken sorun yaşıyorsanız kullanım alanlarını ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Eğer çok sık seyahat ediyorsanız daha portatif ve ufak boyutlu modellere yönelebilirsiniz. Uçak ile seyahat ediyorsanız bagaj problemi yaşamamak için orta boyutlu ürünleri deneyebilirsiniz. Burada önemli olan nokta bagaj ile ilgili sıkıntı yaşamamak ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir ürün seçmektir.

 

Fiyatlar

Valiz fiyatları yeni bir ürün satın alacağınız zaman dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli ayrıntıdır. Fiyatlandırmalar genel olarak marka model ve ürünün üretiminde kullanılan materyal özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Satın alım esnasında yalnızca fiyatlara bakmanız doğru bir yöntem olmayabilir. Fiyat seçenekleriyle birlikte ürünlerin kalitesine ve marka güvencesine de dikkat etmelisiniz. Uygun fiyatlı adı altında kalitesiz olarak tasarlanan ürünleri satın aldığınız takdirde kısa bir süre içerisinde kullanılmayacak hale geldiğine tanıklık edebilirsiniz.

 

Orta boy valizler garanti seçimler yapmak isteyenler için genel olarak uygun modellerdir. Ergonomik tasarımlara sahip olan bu ürünleri izler de garanti tercihler yapmak istiyorsanız ve kararsız kaldıysanız kullanabilirsiniz. Pek çok farklı seyahat türüne uygun olan orta boy valiz modelleri arasında güvenliğinizi en iyi şekilde sağlayabileceğiniz şifreli ve kilit sistemli seçenekler de vardır. Her biri farklı kullanım alanına hitap eden modelleri inceleyerek sizler de kendi istek ve ihtiyaçlarınıza uygun bir ürün bulabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN