Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-06-2020 14:03   Güncelleme : 17-06-2020 14:03

Vefa Destek Grubunda Hizmet Eden Fedakâr Din Görevlilerimiz Vefa Bekliyor!

Memur Sen’e bağlı Diyanet Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat Akkuş, ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde Kovid-19 salgını ile mücadelede din görevlilerinin birlik ve beraberliğin kardeşliğin yardımlaşmanın en seçkin örnekleri sergilediklerini kaydederek, “Bizler de Diyanet-Sen olarak il Merkezi ve İlçelerimizde İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve Müftülük personelimizle tüm din görevlileri olarak valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Destek gruplarında gönüllüler olarak hizmet verdik” dedi.

Vefa Destek Grubunda Hizmet Eden Fedakâr Din Görevlilerimiz Vefa Bekliyor!

Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan veya engelli olan kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında özverili bir şekilde görev aldıklarını da belirten akkuş şöyle devam etti;

 

Vefa destek gruplarında aktif olarak görev alan din görevlilerimiz, yardım kolilerinin hazırlanıp dağıtılmasına, maaşların vatandaşlarımızın eline ulaştırılmasına, yaşlılarımızın ilacına, hatta market alışverişine kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında görev aldılar. 

 

Gönüllü din görevlilerimiz maddi yardımların yanı sıra manevi ve psikolojik olarak ta vatandaşlarımızdan desteğini esirgemediler. 

Maalesef bu süreç içerisinde din görevlilerimiz bir çok iftiraya ve karalamaya da maruz kaldılar. Ancak bu kadar karalamaya ve iftiraya rağmen onlar Allah'ın rızasını ön planda tutarak 7-24 ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza yardım götürme derdinde oldular. İlçe ilçe, köy köy gezerek belirlenen hanelere yardım kolilerini,sosyal yardım paralarını ve diğer ihtiyaçlarını ulaştırdılar. 

 

Bu süreçte vefa destek gruplarında yer alan din görevlilerimizin Valiliğimiz tarafından plaket ve takdir belgesi ile onurlandırılması gönüllü din görevlilerimizin hizmet aşkını daha da perçinleyip yükseltecektir. 

 

Bütün zor zamanlarda olduğu gibi Covid-19 ile mücadelede din görevlilerimiz ön saftaki yerini almış ve bu mücadele devam ettiği sürece de hizmetlerine devam edecektir. Bizler biliyoruz ki halka hizmet Hakka hizmettir. Küçük bir teşekkürün de fedakar din görevlilerimizden esirgenmeyeceğine inanıyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN