Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-06-2018 10:13   Güncelleme : 04-06-2018 12:03

YEDAŞ’ın İlgisizliği Vatandaşı Canından Bezdiriyor!

Samsun Ordu Karayoluna 3 km mesafede ulaşım problemi olmayan ovalık bir yerleşim yeri olan Terme Karamahmut Mahallesi’nde elektirik direkleri bakımsızlıktan devrildi.

YEDAŞ’ın İlgisizliği Vatandaşı Canından Bezdiriyor!

Mahallede toprak seviyesinde kırılarak devrilen elektrik direği yıllardır herhangi bir bakım ve değişim görmeden, Özelleştirme ile Kamudan devralındığı şekliyle hiç bakım yapılmadığı için çürüyerek devrildi ve ağaçlara yasalandı.

Direğin devrilerek ağaçlara yaslanması sonucunda ağaç dallarıyla temas nedeniyle elektrik kesintisi ve voltajların sert düşüş ve yükselmeleri yaşanmaya başlandı.

Çare olarak Mahalleli YEDAŞ iletişim merkezi ve 186 elektrik arıza aradı.

Arıza kaydı üzerine arazi aracıyla gelen ekipler; arıza mahallinde resim çekip, “bu bizim yapacağımız iş değil başka ekip gelmesi gerekiyor” diyerek devrilen direği öylece bırakıp gittiler.

Elektrik voltajlarının; yangın, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturma, elektronik malzemelere ciddi hasarlar verme, buzdolabı ve dondurucuların kullanılamaması nedeniyle gıdaların bozulması, Ramazan ayı münasebetiyle teravih namazına giden yaşlı, kadın ve çocukların sokak lambalarının yanmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntılar yaşayan mahalleli günlerdir YEDAŞ’a ulaşmaya çalışıyor.

İş başa düşünce mahalleli derme çatma yöntemlerle direği ayağa dikip, yeniden devrileceği ana kadar elektriği kullanmak üzere elinden gelen çözümü üretti.

adminadmin