Eğitim
Giriş Tarihi : 26-04-2023 16:58   Güncelleme : 26-04-2023 16:58

Yedi Güzel Adamın Eserleri Okulda Analiz Edildi

Türk Edebiyatı'nda önemli bir konumda olup; eserleriyle dikkat çeken değerli edebiyatçılarımızdan; "7 Güzel Adam " olarak isimlerinden söz ettiren ve eserleri edebiyat dünyasında kendine güzel bir yer bulan edebiyat üstâdları; Samsun Atakum Şehit Emrah Sapa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, eserleriyle analiz edildi.

Yedi Güzel Adamın Eserleri Okulda Analiz Edildi

Okulun internet sitesinden yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle:

" Yedi Güzel Adam ismi ilk olarak; Cahit Zarif Oğlu'nun aynı isimli eserinde yer alır. Yedi Güzel Adam Kahramanmaraş’ta bulunan Maraş Lisesi’nde eğitim görmüştür.

Türk Edebiyat ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden oluşan Yedi Güzel Adam, tüm Türkiye tarafından saygı ve sevgiyle anılır. Yedi Güzel Adam yolları aynı şehir ve aynı okulda kesişen bir şair topluluğudur.

Başta Sezai Karakoç olmak üzere, Nuri Pakdil, Akif İnan, Rasim Özdenören, Alaaddin Özdenören, Erdem Bayazıt ve Cahit Zarifoğlu’nun Maraş merkezli başlayan ve sonraki yıllarda devam eden birliktelikleri; Diriliş, Edebiyat, Mavera ve daha onlarca dergi gibi Türk Edebiyatı'nda derin etkileri bulunan dergileri çıkarmıştır.

Edebiyat dünyamızda derin etkileri olan bu topluluk; okulumuz Edebiyat Öğretmeni Murat Göçer rehberliğinde, öğrencilerimiz tarafından eserlerinden kesitler okunmak suretiyle analizleri yapılmıştır.

Bu vesileyle öğrencilerimiz ilgili şair ve düşünce adamlarını tanıma fırsatı elde etmişlerdir."

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Recep YAZGANRecep YAZGAN